! Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid en snelheid om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Eindejaarstips voor 2020

De belangrijkste eindejaarstips van 2020 gaan over de tariefwijzigingen in de overdrachtsbelasting. Lees al onze eindejaarstips.

Nelleke Rookmaaker

Nelleke Rookmaaker , Expert Geld & Verzekering Bijgewerkt op:31 december 2020

belasting-eindejaarstips-2018

3 highlights uit het artikel

1. Profiteren van nieuwe regels

We geven tips om optimaal te profiteren van de nieuwe regels in de overdrachtsbelasting. Niet alleen de standaard tips.

2. Slim gebruik van aftrekposten

Soms leidt een aftrekpost in 2021 tot 2 keer zoveel aftrek als dezelfde aftrekpost in 2020. We beschrijven situaties waarin je een aftrekbare rekening beter na de jaarrekening betaalt. Of juist liever ervoor.

3. Heb je studieplannen?

Kosten voor een studie kun je nu nog aftrekken in de aangifte inkomstenbelasting. Vanaf 2022 komt er een totaal andere subsidieregeling. Soms kun je beter wachten en soms kun je beter snel een studie starten.

Onroerend goed kopen

Zoek je een nieuw huis, dan is het je waarschijnlijk niet ontgaan. Op 1 januari 2021 gaan er nieuwe regels. Er zijn ingrijpende wijzigingen in de overdrachtsbelasting op woningen en ander onroerend goed. 

Voor wie zijn deze tips nuttig?

De onderstaande tips kunnen je belastingvoordeel opleveren als je verwacht dat je op 1 januari 2021 meer ‘vermogen in box 3’ hebt dan €50.000. Of als fiscaal stel €100.000. Heb je niet zoveel vermogen, dan kun je deze tips overslaan. Tenminste als je niet in aanmerking komt voor huurtoeslag. Is je huur- en inkomenssituatie zo dat je wel huurtoeslag kunt krijgen, lees dan ook verder als je vermogen op 1 januari 2021 meer is dan €31.340. 

 

 

 

 

 

Benieuwd naar dit artikel?

Onze experts zoeken uit wat relevant is voor jouw financiële situatie.

Geen lid van de Consumentenbond? Geen probleem! Word lid van Geld & Recht. Voor slechts €7,50 per maand krijg je toegang tot financiële artikelen én juridisch advies. Je kunt nu 7 dagen gratis kennismaken.

 

Word lid

Al lid? Log dan in

Arrow_Blue