icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Ga naar hoofdinhoud

Algemene informatie over belastingen

Artikelen binnen dit onderwerp

 • Belasting over je vermogen

  Vermogensrendementsheffing. De officiële benaming voor de belasting over je vermogen. Wanneer betaal je vermogensbelasting? En hoe wordt deze dan berekend? We zetten de regels op een rijtje.
  21 maart 2023
 • Opleiding tot €1000 gratis met het STAP-budget

  Je kunt in 2023 eenmalig een subsidie van maximaal €1000 aanvragen voor een opleiding. Deze subsidie heet STAP-budget. Elke 2 maanden start er een nieuwe aanvraagperiode. Schrijf je op tijd in, want op is op.
  20 maart 2023
 • Middeling: krijg belasting terug bij wisselende inkomsten

  Had je de afgelopen jaren wisselende inkomsten? Dan kun je misschien wel honderden euro’s terugkrijgen. Wij vertellen je hoe je een verzoek om middeling van je inkomen indient bij de Belastingdienst.
  27 december 2022
 • Fiscaal partnerschap

  Als fiscaal partners kun je bepaalde inkomsten en aftrekposten op de voordeligste manier verdelen bij de belastingaangifte. We vertellen je hoe je dat doet.
  4 januari 2023
 • Eigen bijdrage bij opname in verpleeghuis

  Als je in een verpleeg- of verzorgingshuis wordt opgenomen, ga je een eigen bijdrage betalen. Hoe hoog is dat bedrag?
  28 november 2022
 • Heffingskortingen voor AOW'ers

  Vanaf de AOW-leeftijd veranderen de heffingskortingen. Zo krijg je recht op ouderenkortingen. En misschien ook wel alleenstaande-ouderenkorting. In dit artikel staan alle belangrijke veranderingen. We vertellen je waar je recht op hebt. En hoe je deze kortingen krijgt. Dat gaat namelijk niet altijd vanzelf.
  4 januari 2023
 • (Betaald) ouderschapsverlof

  Iedereen met een kind onder de 8 jaar heeft recht op ouderschapsverlof. Dat was altijd onbetaald verlof. Sinds 2 augustus 2022 is een deel betaald. Dat klinkt interessant. Maar wat betekent dit voor je portemonnee? En welke rechten heb je als werknemer?
  5 januari 2023