icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Ga naar hoofdinhoud

Uitvaart

Een uitvaart regelen is vaak emotioneel zwaar. Toch is het belangrijk om zo scherp en zakelijk mogelijk te blijven. De kosten kunnen namelijk hoog oplopen. Wat moet je regelen als er iemand is overleden? Wij geven tips.
ingrid zuurmond 2

Ingrid Zuurmond     Expert Geld & Verzekering Bijgewerkt op: 2 januari 2023

Stappenplan uitvaart regelen

Als iemand overlijdt moet je van alles regelen. Maar waar moet je beginnen? Een (huis)arts moet in ieder geval vaststellen dat iemand is overleden. En het is bijvoorbeeld handig als je weet of de overledene zijn wensen had vastgelegd. Ook of hij of zij een uitvaartverzekering had. Welke stappen je nog meer moet nemen, lees je in het stappenplan uitvaart regelen.

Wat kost een uitvaart?

De kosten voor een uitvaart kunnen behoorlijk oplopen. Maar je kunt ook kosten besparen door dingen zelf te regelen. Denk bijvoorbeeld aan de bloemen of de afscheidsbijeenkomst. Wij zetten op een rij wat een uitvaart kost. Ook waar je op kunt letten om niet achteraf verrast te worden door een hoge rekening.

Hoe betaal ik mijn uitvaart?

Een uitvaart kost al snel zo'n €7.500. Wil je niet dat je nabestaanden voor de kosten opdraaien? Zorg dan dat je iets hebt geregeld. Sluit bijvoorbeeld een uitvaartverzekering af of zet je spaargeld opzij. Met een uitvaartverzekering dek je de kosten van een begrafenis of crematie. Lees wanneer je een uitvaartverzekering nodig hebt.

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.

Nieuw & interessant

 • Autostoel mediapool 1200X800
  3 mrt.

  Voorbeeldbrief verzoek tot reparatie na garantieperiode

  Gaat het product kapot na de garantieperiode van de verkoper? Maar eerder dan je had verwacht? Met onze voorbeeldbrief vraag je de verkoper het product gratis te repareren of vervangen.
 • yarden
  5 mei

  Veelgestelde vragen over Yarden

  Uitvaartverzekeraar Yarden beperkt eenzijdig een deel van de uitvaartpolissen. Welke gevolgen heeft dit voor verzekerden? En wat betekent de aangekondigde overname van Yarden door Dela?
 • Uitvaart kist bloemen
  30 okt.

  Een uitvaart tijdens coronatijd

  Welke regels gelden er voor uitvaarten tijdens coronatijd? En hoe zit met je uitvaartverzekering?
 • yarden
  Nieuws | 14 sep.

  Vonnis over inperking Yarden-polis opsteker voor gedupeerden

  Uitvaartverzekeraar Yarden heeft ten onrechte de pakketpolis van 390.000 verzekerden aangepast. Dat oordeelde de Rechtbank Midden-Nederland op 11 september. De uitspraak is een steun in de rug voor alle gedupeerden, vindt de Consumentenbond.