! Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid en snelheid om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Belastingtip voor AOW’ers met een partner in een zorginstelling

Gehuwde partners waarvan er 1 is opgenomen in een zorginstelling, lieten de afgelopen jaren massaal belastingvoordeel liggen. Zij liepen ongemerkt alleenstaande-ouderenkorting mis. Gold dit sinds 2016 ook voor jou? Dan moet de Belastingdienst je die korting alsnog uitbetalen, als je daar op de juiste manier om vraagt.
Nelleke Rookmaaker

Nelleke Rookmaaker , Expert Geld & Verzekering Gepubliceerd op: 22 april 2021

Wat gaat er mis?

Je krijgt alleenstaandeouderenkorting alleen als je in de online belastingaangifte ‘ja’ antwoordt op een vraag. Die luidt dit jaar: ‘Had u in 2020 recht op een AOW-uitkering voor alleenstaanden?’ 

Gehuwde stellen waarvan minstens één van de twee in een zorginstelling woont, mogen die vraag met ‘ja’ beantwoorden. Zelfs als ze AOW voor gehuwden ontvangen. Dat zit zo. 

Cryptische vraagstelling

Omdat de SVB deze partners de mogelijkheid biedt om AOW voor alleenstaanden te ontvangen, hebben ze ‘recht’ op een AOW-uitkering van alleenstaanden. 

 

Benieuwd naar dit artikel?

Onze experts zoeken uit wat relevant is voor jouw financiële situatie.

Geen lid van de Consumentenbond? Geen probleem! Word lid van Geld & Recht. Voor slechts €7,50 per maand krijg je toegang tot financiële artikelen én juridisch advies. Je kunt nu 7 dagen gratis kennismaken.

 

Word lid

Al lid? Log dan in

Arrow_Blue