icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Prinsjesdag 2022

Wij vertellen je over de veranderingen van Prinsjesdag. En combineren dit met de informatie achter die veranderingen. Zo kun je beter inschatten wat de veranderingen voor je portemonnee betekenen.
Carola van Dorp

Carola van Dorp , Expert Geld & Verzekering Bijgewerkt op: 20 september 2022

prinsjesdag koffer

Prinsjesdag is ieder jaar weer een bijzonder moment. Een rijtoer door de stad, de troonrede van de Koning en natuurlijk de Miljoenennota. We geven je een overzicht van de belangrijkste veranderingen die bekend gemaakt zijn. Deze plannen zijn nog niet definitief. De Eerste en Tweede Kamer moeten ze de komende maanden nog goedkeuren. Hierdoor kunnen er nog wijzigingen komen.

Geldgids

Voor leden van de Geldgids is er een speciale editie verschenen over Prinsjesdag. Daarin worden de plannen in detail uitgewerkt. Ook is er een rekentool beschikbaar waarmee je kunt uitrekenen welke gevolgen de plannen hebben voor je netto loon. Interesse? Bekijk hier de special en de rekentool.

Vermogen

Energie

Inkomen/inkomstenbelasting

Wonen

Onderwijs/studenten

Vervoer

Zorg

Op onze speciale pagina houden we je volledig op de hoogte van alle ontwikkelingen op het gebied van zorgverzekeringen. Je leest hier alles over de eigen bijdrage, wijziging in de basisverzekering en de belangrijke data.