icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Alle artikelen

Kies de beste zorgverzekering

Acceptatieprocedure tandartsverzekeringen

Bij een uitgebreide tandartsverzekering kun je te maken krijgen met een acceptatieprocedure. Die is niet bij iedere zorgverzekeraar gelijk. Bij sommige verzekeraars moet je zelf een verklaring invullen, andere eisen een verklaring van een tandarts.

Sandra Mul

Sandra Mul , Expert Geld & Verzekering Bijgewerkt op:14 november 2018

Artikel tandartsverzekering

Mag je geweigerd worden?

Ja, dat mag. Omdat een tandartsverzekering een aanvullende verzekering is, mag de zorgverzekeraar voorwaarden stellen aan de acceptatie van verzekerden. In de praktijk doen zorgverzekeraars dit vooral bij de verzekeringen met een uitgebreide dekking. Soms geldt voor aanvullende verzekeringen zonder tandartsdekking ook een medische selectie. Lees meer over de acceptatieprocedure aanvullende verzekeringen.

Aan het eind van het jaar zullen we op deze pagina de aanvullende tandartsverzekeringen tonen waarvoor een acceptatieprocedure in 2019 geldt.

Tandartsverzekering kiezen 

Bepaal voor jezelf of een tandartsverzekering nodig is. Ga na of het bedrag dat je zou betalen aan premie opweegt tegen de kosten die je maakt als je geen verzekering afsluit.

Meer informatie over het kiezen van een tandartsverzekering.

Zorgverzekeringen vergelijken

Bij de Consumentenbond kun je je zorgverzekering vergelijken. Vind in een paar simpele stappen een zorgverzekering die aansluit bij je wensen. Let op: zeg uiterlijk 31 december je huidige zorgverzekering op. Je hebt dan nog tot en met 31 januari om een nieuwe af te sluiten.

Lees meer: