icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Belasting besparen door het jaar heen

Je kunt veel belasting besparen als je sommige dingen nét even anders doet. Niet alleen op het moment van de aangifte inkomstenbelasting, maar vooral ook door het jaar heen.

Nelleke Rookmaaker

Nelleke Rookmaaker , Expert Geld & Verzekering Bijgewerkt op:31 augustus 2018

Home belasting besparen

Belastingtips

Met onze belastingtips voor 2018 zorg je ervoor dat je in 2019 minder belasting betaalt over 2018 en/of in de jaren daarna. Zo bespaar je onder andere op erfbelasting en inkomstenbelasting, en ontdek je hoe je fiscaal aantrekkelijk kunt sparen voor je pensioen. Zorg ervoor dat je later niet meer belasting betaalt dan nodig is.

Eindejaarstips

Heb je meer dan €30.000 (alleenstaand) of €60.000 (met partner) aan vermogen? Neem dan rond november onze eindejaarstips door om belasting te kunnen besparen. Bij 'vermogen' moet je denken aan spaargeld, aandelen en een vakantiehuisje, maar niet aan het (koop)huis waarin je woont.

Fiscale wijzigingen

In 2018 is weer een aantal belastingwetten veranderd. Je hebt er last van of je profiteert ervan en soms kun je er een beetje op inspelen. Wil jij weten wat dit voor je portemonnee betekent? Check of de wetswijzigingen 2018 goed of slecht nieuws zijn voor jou.

Belastingvrij schenken

Maak optimaal gebruik van de vrijstellingen die gelden voor de schenkbelasting. Zo kan er geld overgaan van de oudere generatie naar de jongere generatie, zonder dat er belasting over hoeft te worden betaald.

Heb jij recht op toeslag?

Een toeslag is een tegemoetkoming in de kosten voor je:

  • Zorgverzekering
  • Huur
  • Kind(eren)

Het kan om aardig wat geld gaan. Of je recht hebt op deze toeslagen is afhankelijk van je persoonlijke omstandigheden

Lees meer over toeslagen

Nieuw & interessant