icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Belasting besparen door het jaar heen

Je kunt veel belasting besparen als je sommige dingen nét even anders doet. Niet alleen op het moment van de aangifte inkomstenbelasting, maar vooral ook door het jaar heen.
Nelleke Rookmaaker
Nelleke Rookmaaker

Expert Geld & Verzekering

Bijgewerkt op:  14 februari 2018

Home belasting besparen

Belastingtips

Met onze belastingtips voor 2018 zorg je ervoor dat je in 2019 minder belasting betaalt over 2018 en/of in de jaren daarna. Zo bespaar je onder andere op erfbelasting en inkomstenbelasting, en ontdek je hoe je fiscaal aantrekkelijk kunt sparen voor je pensioen. Zorg ervoor dat je later niet meer belasting betaalt dan nodig is.

Eindejaarstips

Heb je meer dan €30.000 (alleenstaand) of €60.000 (met partner) aan vermogen? Neem dan rond november onze eindejaarstips door om belasting te kunnen besparen. Bij 'vermogen' moet je denken aan spaargeld, aandelen en een vakantiehuisje, maar niet aan het (koop)huis waarin je woont.

Fiscale wijzigingen

In 2018 is weer een aantal belastingwetten veranderd. Je hebt er last van of je profiteert ervan en soms kun je er een beetje op inspelen. Wil jij weten wat dit voor je portemonnee betekent? Check of de wetswijzigingen 2018 goed of slecht nieuws zijn voor jou.

Belastingvrij schenken

Maak optimaal gebruik van de vrijstellingen die gelden voor de schenkbelasting. Zo kan er geld overgaan van de oudere generatie naar de jongere generatie, zonder dat er belasting over hoeft te worden betaald.

Zelf je belastingaangifte doen?

De Belastinggids 2018 loodst je stap voor stap door je aangifte inkomstenbelasting 2017. Van hulp bij het invullen tot praktische bespaartips.

Bestel de Belastinggids

Belastinggids los 1200x1200 herzien

Nieuw & interessant

 • rendementsheffing
  10 apr.

  Box 3: belasting vermogen

  Jarenlang deed de fiscus alsof iedereen 4% rendement behaalt over zijn vermogen. Sinds 1 januari 2017 is dit gewijzigd. Met de nieuwe rendementsheffing probeert de overheid echter de werkelijkheid meer te benaderen. Of dat lukt, is nog maar de vraag.
 • belastingdienst-telefoon
  Nieuws  |  27 mrt.

  Weer onvoldoende voor BelastingTelefoon

  De BelastingTelefoon krijgt voor het zesde jaar op rij een onvoldoende van de Consumentenbond. Na onderzoek rond de jaarwisseling (4,8) kreeg het een herhaalonderzoek in maart. Cijfer: 5,4. Ver onder de maat, vindt de Consumentenbond.
 • nieuw-in-aangifte-over-2017
  27 feb.

  Nieuw in de aangifte over 2017

  Dit zijn de belangrijkste wijzigingen bij de aangifte inkomstenbelasting over 2017.
 • Blok 5 1200x800_aftrek-kortingen
  28 mrt.

  Aftrekposten

  Handige checklist: de belangrijkste aftrekposten die je kunt opvoeren bij de belastingaangifte over 2017.