icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Geproefd: Jumbo Trio Houmous

In de supermarkt zie je allerlei smaakjes hummus. Wij proefden de Trio Houmous van Jumbo. Drie smaakjes in 1 bakje: bloemkool/kaas, pompoen/wortel en rode kool/appel. 
Aniek Aarsman

Aniek Aarsman , Expert Voeding & Gezondheid Gepubliceerd op: 24 juni 2021

Geproefd Houmous Trio Jumbo

Verschillende smaken

De rode kool/appel variant smaakt aards, maar is ook lekker fris. De bloemkool/kaas heeft een iets te heftige kaassmaak. Die vinden wij minder lekker. De pompoen/wortel komt het dichtste in de buurt van een hummussmaak. Toch is die niet de lekkerste. Wat ons betreft is dat de rode kool/appel.

Lijkt niet op originele hummus 

Er zit groente in de hummus, dat is gezond. Maar de fabrikant voegt ook best veel olie toe. Groente en olie gaan ten koste van de hoeveelheid kikkererwten. Hierdoor lijkt het nauwelijks meer op een traditionele hummus. Volgens het originele recept besprenkel je alleen wat olie over de hummus en groenten serveer je apart.

Kaas hoort al helemaal niet in een hummus thuis. Het maakt de bloemkool/kaas smaak ook wat ongezonder. Er zit bijvoorbeeld 3 keer meer verzadigd vet in dan in de pompoen/wortel smaak. 

Zout

De Trio Houmous is aardig zout: 1 gram zout per 100 gram. Toch is dat niet veel zouter dan andere hummus uit de supermarkt. Volgens onze test hummus bevat 100 gram hummus gemiddeld 1,1 gram zout. In de test bekeken wij de samenstelling en voedingswaarde van 78 bakjes hummus.

Vond je dit artikel interessant?

Blijf per e-mail op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.
Artikelen binnen Voedingstests

Nieuw & interessant

 • Combi vegan omeletmix
  9 mei.

  Geproefd: Vegan ei-vervangers

  Met een ei-vervanger maak je roerei of een omelet zonder eieren. Wij probeerden 2 merken. Zijn deze veganistische baksels net zo lekker als een echt roerei? En hoe zit het met de prijs? 
 • Vetgehalte in gehakt
  25 apr.

  Mager gehakt toch niet zo mager

  Mager gehakt uit de supermarkt is veel vetter dan je zou denken. Dat blijkt uit onze steekproef onder supermarktgehakt.
 • Iglo Green cuisine vegetarische vissticks
  5 apr.

  Geproefd: Vegetarische Vissticks

  Smaken vegetarische vissticks naar vis? En zijn ze een goede vervanger als het gaat om voedingswaarde? Wij proefden Iglo’s Vegetarische Vissticks.
 • Openingsbeeld aardbeien jam
  Test | 29 mrt.

  Test aardbeienspread

  Fruitspread is niet hetzelfde als jam. Wij testten 19 aardbeienspreads op smaak, gezondheid en duurzaamheid. Welke is de beste?