! Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid en snelheid om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Geproefd: Jumbo Trio Houmous

In de supermarkt zie je allerlei smaakjes hummus. Wij proefden de Trio Houmous van Jumbo. Drie smaakjes in 1 bakje: bloemkool/kaas, pompoen/wortel en rode kool/appel. 

Aniek Aarsman

Aniek Aarsman , Expert Voeding & Gezondheid Gepubliceerd op:24 juni 2021

Geproefd Houmous Trio Jumbo

Verschillende smaken

De rode kool/appel variant smaakt aards, maar is ook lekker fris. De bloemkool/kaas heeft een iets te heftige kaassmaak. Die vinden wij minder lekker. De pompoen/wortel komt het dichtste in de buurt van een hummussmaak. Toch is die niet de lekkerste. Wat ons betreft is dat de rode kool/appel.

Lijkt niet op originele hummus 

Er zit groente in de hummus, dat is gezond. Maar de fabrikant voegt ook best veel olie toe. Groente en olie gaan ten koste van de hoeveelheid kikkererwten. Hierdoor lijkt het nauwelijks meer op een traditionele hummus. Volgens het originele recept besprenkel je alleen wat olie over de hummus en groenten serveer je apart.

Kaas hoort al helemaal niet in een hummus thuis. Het maakt de bloemkool/kaas smaak ook wat ongezonder. Er zit bijvoorbeeld 3 keer meer verzadigd vet in dan in de pompoen/wortel smaak. 

Zout

De Trio Houmous is aardig zout: 1 gram zout per 100 gram. Toch is dat niet veel zouter dan andere hummus uit de supermarkt. Volgens onze test hummus bevat 100 gram hummus gemiddeld 1,1 gram zout. In de test bekeken wij de samenstelling en voedingswaarde van 78 bakjes hummus.

Lees verder

Nieuw & interessant

 • Overzicht plantaardige kaas
  2 sep.

  Geproefd: 3 soorten veganistische kaas

  We proefden 3 veganistische kazen: Violife original flavour creamy, plantaardige cashewspread van Albert Heijn en Cicioni the original fermentino van Ekoplaza. Hoe smaken ze en wat is de voedingswaarde?
 • Margarine openingsbeeld
  Test | 31 aug.

  Test margarine en halvarine

  Het aanbod aan smeerbare vetten is enorm. Je blijkt voornamelijk water op je brood te smeren. Hoe maak je een goede keuze?
 • Tonijnsalade op brood
  Test | 31 aug.

  Test tonijnsalades

  In supermarkten vind je veel tonijnsalades. Albert Heijn en Jumbo verkopen er ieder zelfs 4, naast die van A-merk Johma. Wat zijn de verschillen? We testten 18 tonijnsalades.
 • Lay_s Iconic Restaurant chips
  1 jul.

  Geproefd: Lays Iconic Restaurant flavours

  Lays introduceerde onlangs 3 opmerkelijke chipssmaken, gebaseerd op bekende fastfoodketens. We proefden ze en bekeken de voedingswaarde.