icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Geproefd: Jumbo Trio Houmous

In de supermarkt zie je allerlei smaakjes hummus. Wij proefden de Trio Houmous van Jumbo. Drie smaakjes in 1 bakje: bloemkool/kaas, pompoen/wortel en rode kool/appel. 
Aniek Aarsman_S

Aniek Aarsman   Expert voeding & gezondheidGepubliceerd op:24 juni 2021

Geproefd Houmous Trio Jumbo

Verschillende smaken

De rode kool/appel variant smaakt aards, maar is ook lekker fris. De bloemkool/kaas heeft een iets te heftige kaassmaak. Die vinden wij minder lekker. De pompoen/wortel komt het dichtste in de buurt van een hummussmaak. Toch is die niet de lekkerste. Wat ons betreft is dat de rode kool/appel.

Lijkt niet op originele hummus 

Er zit groente in de hummus, dat is gezond. Maar de fabrikant voegt ook best veel olie toe. Groente en olie gaan ten koste van de hoeveelheid kikkererwten. Hierdoor lijkt het nauwelijks meer op een traditionele hummus. Volgens het originele recept besprenkel je alleen wat olie over de hummus en groenten serveer je apart.

Kaas hoort al helemaal niet in een hummus thuis. Het maakt de bloemkool/kaas smaak ook wat ongezonder. Er zit bijvoorbeeld 3 keer meer verzadigd vet in dan in de pompoen/wortel smaak. 

Zout

De Trio Houmous is aardig zout: 1 gram zout per 100 gram. Toch is dat niet veel zouter dan andere hummus uit de supermarkt. Volgens onze test hummus bevat 100 gram hummus gemiddeld 1,1 gram zout. In de test bekeken wij de samenstelling en voedingswaarde van 78 bakjes hummus.

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.
Artikelen binnen Voedingstests

Populaire artikelen

 • Maaltijdmixen
  Nieuws

  Bijna driekwart van de maaltijdmixen is ongezond zout

  Fabrikanten stoppen in hun maaltijdmixen vaak ongezond veel zout. Dat blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond. Driekwart van de maaltijden bevat na bereiding meer dan de maximaal 2 gram zout die het Voedingscentrum adviseert voor de hoofdmaaltijd.
 • zout-in-maaltijden-NB-1200x800px

  Maaltijdmixen: een smakeloze zoute hap

  Een gerecht gemaakt met een maaltijdmix bevat in bijna driekwart van de gevallen ongezond veel zout.
 • Header Notenmix 1200x800

  Eet je gezond met de lekkerste notenmix

  Elke dag een handje ongezouten noten eten is gezond. Toch haalt bijna niemand deze aanbeveling. Met de lekkerste notenmix wordt dit heel eenvoudig.
 • Visvervangers groepsfoto 1200X800

  Visvervangers: niet zo gezond als echte vis

  Veel plantaardige visvervangers zijn niet zo gezond als echte vis. We onderzochten 22 producten en helaas kunnen we slechts 3 visvervangers aanraden. Deze bevatten dezelfde unieke visvetzuren als echte vis.