icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Geproefd: Jumbo Trio Houmous

In de supermarkt zie je allerlei smaakjes hummus. Wij proefden de Trio Houmous van Jumbo. Drie smaakjes in 1 bakje: bloemkool/kaas, pompoen/wortel en rode kool/appel. 
Aniek Aarsman

Aniek Aarsman , Expert Voeding & Gezondheid Gepubliceerd op: 24 juni 2021

Geproefd Houmous Trio Jumbo

Verschillende smaken

De rode kool/appel variant smaakt aards, maar is ook lekker fris. De bloemkool/kaas heeft een iets te heftige kaassmaak. Die vinden wij minder lekker. De pompoen/wortel komt het dichtste in de buurt van een hummussmaak. Toch is die niet de lekkerste. Wat ons betreft is dat de rode kool/appel.

Lijkt niet op originele hummus 

Er zit groente in de hummus, dat is gezond. Maar de fabrikant voegt ook best veel olie toe. Groente en olie gaan ten koste van de hoeveelheid kikkererwten. Hierdoor lijkt het nauwelijks meer op een traditionele hummus. Volgens het originele recept besprenkel je alleen wat olie over de hummus en groenten serveer je apart.

Kaas hoort al helemaal niet in een hummus thuis. Het maakt de bloemkool/kaas smaak ook wat ongezonder. Er zit bijvoorbeeld 3 keer meer verzadigd vet in dan in de pompoen/wortel smaak. 

Zout

De Trio Houmous is aardig zout: 1 gram zout per 100 gram. Toch is dat niet veel zouter dan andere hummus uit de supermarkt. Volgens onze test hummus bevat 100 gram hummus gemiddeld 1,1 gram zout. In de test bekeken wij de samenstelling en voedingswaarde van 78 bakjes hummus.

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.

Populaire artikelen

 • online-shopping-reviews

  Test online supermarkten

  In online supermarkten ontbreekt vaak wettelijk verplichte voedingsinformatie. De informatie is in geen enkele onderzochte webwinkel altijd volledig. Welke supers doen het beter?
 • 03-boterham-kaas

  Test duurzamere kaas

  Duurzamer geproduceerde kaas is beter voor dier en milieu. Maar wanneer is kaas écht duurzamer en hoe smaakt die dan?
 • Sneetjes meergranenbrood

  Test meergranenbrood

  Is meergranenbrood echt zo gezond en lekker als het lijkt? Wij testten 17 bruine en volkoren meergranenbroden uit de supermarkt.
 • Combi vegan omeletmix

  Geproefd: Vegan ei-vervangers

  Met een ei-vervanger maak je roerei of een omelet zonder eieren. Wij probeerden 2 merken. Zijn deze veganistische baksels net zo lekker als een echt roerei? En hoe zit het met de prijs?