Test vegan kaas

Aniek Aarsman , Expert Voeding & Gezondheid Gepubliceerd op: 30 maart 2021

Test plantaardige kaas (plakken)
Wij zijn er bijna..
3 highlights uit de test
- 1Ongezond
Veel verzadigd vet en weinig eiwit. Dat maakt de plantaardige plakken kaas uit de test ongezond. Ook bevatten ze vaak veel zout. Slechts 1 vegan kaas bevat minder zout dan gewone kaas.
- 2Vitamine B12 en calcium
Een goed plantaardig alternatief voor kaas is rijk aan vitamine B12 en calcium. Stoffen die ook in kaas gemaakt van melk zitten. De meeste van plantaardige kazen uit de test voldoen daar niet aan. In maar 2 producten zit voldoende vitamine B12.
- 3Smaak
De smaak van de plantaardige plakken kaas valt tegen. Twee producten vielen enigszins in de smaak bij het smaakpanel.
Conclusie
Geen van de geteste plantaardige plakken kaas zijn een gezond alternatief voor normale kaas. Ook wat betreft duurzaamheid valt het tegen. Enkele producten scoren wel goed op de hoeveelheid vitamine B12 en de hoeveelheid zout. Ons smaakpanel was geen fan van de plantaardige kazen. Er is dus nog een hoop ruimte voor verbetering bij fabrikanten.
Benieuwd naar de testresultaten?
Word lid en krijg direct toegang tot alle testresultaten van onze experts.
Nieuw & interessant
- 9 mei.
Geproefd: Vegan ei-vervangers
Met een ei-vervanger maak je roerei of een omelet zonder eieren. Wij probeerden 2 merken. Zijn deze veganistische baksels net zo lekker als een echt roerei? En hoe zit het met de prijs? - 25 apr.
Mager gehakt toch niet zo mager
Mager gehakt uit de supermarkt is veel vetter dan je zou denken. Dat blijkt uit onze steekproef onder supermarktgehakt. - 5 apr.
Geproefd: Vegetarische Vissticks
Smaken vegetarische vissticks naar vis? En zijn ze een goede vervanger als het gaat om voedingswaarde? Wij proefden Iglo’s Vegetarische Vissticks. - Test | 29 mrt.
Test aardbeienspread
Fruitspread is niet hetzelfde als jam. Wij testten 19 aardbeienspreads op smaak, gezondheid en duurzaamheid. Welke is de beste?