! Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid en snelheid om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Alle artikelen

Artikelen binnen Keuzeadvies

Kies de beste zorgverzekering

Zorg - Beoordeel Verzekeraar

Beoordeel je zorgverzekeraar

Wij zijn benieuwd naar je ervaringen met jouw zorgverzekeraar. Schrijf een review en help daarmee anderen. | Laat je review achter

Zorgverzekering alleenstaand

Waar moet je op letten als alleenstaande? En hoe verzeker je jezelf het beste?

Sandra Mul

Sandra Mul , Expert Geld & Verzekering Bijgewerkt op:18 mei 2021

alleenstaand-zorgverzekering

Op reis

Als single heb je vaak minder verantwoording af te leggen en meer vrijheid. Wellicht een ideale tijd om op reis te gaan. Met een basisverzekering worden de ziekenhuiskosten in het buitenland vergoed, uitgaande van wat de behandeling in Nederland kost.

In sommige landen (bijvoorbeeld de VS, Canada, Zwitserland, Japan en enkele Zuid-Amerikaanse landen) vallen de kosten hoger uit. Je moet dan flink bijbetalen. Een aanvullende zorgverzekering met buitenlanddekking of reisverzekering met dekking van geneeskundige kosten is dan een optie.

Als alleenstaande ouder kiezen voor een zorgverzekering

Ook kinderen moeten verzekerd zijn. Als alleenstaande ouder zul je waarschijnlijk goed op de financiën moeten letten. Het is daarom belangrijk van tevoren in te schatten welke extra zorg je kind nodig heeft.

Orthodontie bijvoorbeeld wordt in de meeste gevallen niet vergoed vanuit de basisverzekering. Verwacht je dat je kind een beugel nodig heeft? Dan is het misschien verstandig om een aanvullende verzekering af te sluiten waarin orthodontie (deels) vergoed wordt.

Als je financieel krap zit, kun je bekijken of de goedkoopste zorgverzekering aan jouw wensen voldoet. De goedkoopste basisverzekering mag dan laag in prijs zijn. Maar het zou zomaar kunnen dat het niet al je zorgwensen dekt. Je kunt bijvoorbeeld maar een bepaald percentage van de zorg vergoed krijgen bij de zorgverlener van jouw keuze. Wees hier dus alert op en vergelijk de zorgverzekeringen goed.

Zorgtoeslag

Wanneer je een laag inkomen hebt kun je in aanmerking komen voor zorgtoeslag. Dit is een tegemoetkoming om de kosten van je zorgverzekering te drukken. Kijk voor de precieze voorwaarden op de site van de Belastingdienst.

Lees ook:

Steun de Consumentenbond

De Consumentenbond doet regelmatig onderzoek naar de voorwaarden en premies van zorgverzekeringen. Zo helpen we jou bij het maken van de juiste keuze. Jij kunt bijdragen door lid te worden.

Word lid

Zorg - Steun Word Lid

Artikelen binnen Keuzeadvies

Alle artikelen

Artikelen binnen Keuzeadvies

Kies de beste zorgverzekering