icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Mozzarella: koemelk of buffelmelk?

Test
|
Welke mozzarella is de beste keuze: mozzarella van buffelmelk of van koemelk? Onze 3 panels van in totaal 137 kaasliefhebbers testten 7 buffelmozzarella’s en 12 koemelkmozzarella’s. Zij keken naar smaak, eiwit-, vet- en het zoutgehalte van deze kaasbollen.
Thomas Cammelbeeck

Thomas Cammelbeeck , Expert Voeding & Gezondheid Gepubliceerd op: 27 maart 2018

Let op! Je kijkt naar een test van wat langer geleden. De uitslag van de test kan inmiddels verouderd zijn.

3 Highlights uit de test

  1. 1
    Wat zijn de verschillen?

    Buffelmozzarella staat erom bekend romiger en voller van smaak te zijn dan koemelkmozzarella. Ook verschilt de kleur en een structuur van buffelmozzarella met de koelmelkvariant.

  2. 2
    Smaak

    Onze experts waren het er unaniem over eens: buffelmozzarella is lekkerder dan koemelkmozzarella. Van de 7 buffelmozzarella's waren er 2 duidelijk favoriet bij zowel de experts als het consumentenpanel. Eén koemelkmozzarella kwam behoorlijk dicht in de buurt van de smaakvolle buffelvarianten. 

  3. 3
    Is mozzarella gezond?

    Mozzarella bevat vergeleken met Hollandse 48+ kaas een stuk minder (verzadigd) vet en zout. Koemelkmozzarella bevat gemiddeld het minste vet en zout en heeft een plek binnen de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum. Drie koemelkmozzarella’s horen daar niet bij, omdat die net iets te veel verzadigd vet bevatten. Buffelmozzarella bevat beduidend meer vet en zout en is ongezonder dan koemelkmozzarella. 

Welke mozzarella hebben we getest?

  • Albert Heijn Biologische buffelmozzarella
  • Albert Heijn Biologische mozzarella
  • Albert Heijn Mozzarella
  • Aldi Mozzarella
  • Don Gennaro Mozzarella di latte di bufala
  • Fattorie Garofalo Mozzarella di bufala Campana
  • Fresca d'oro Mozzarella
  • Galbani Mozzarella di latte di bufala
  • Galbani Mozzarella
  • Galbani Mozzarella organic (Bio)
  • Goldsteig Mozzarella
  • Ponte Reale Mozzarella die bufala Campana (Bio)
  • Jumbo Mozzarella
  • Lidl Lovilio Mozzarella di bufala Campana DOP
  • Lidl Lovilio Mozzarella
  • Monteverdi Mozzarella
  • Öma Mozza (Bio)
  • Trentin Mozzarella
  • Zanetti Mozzarella di bufala Campana DOP

Conclusie

De beste buffelmozzarella scoort een 6,4. De beste koemelkmozzarella scoort een 7,0. Buffelmozzarella staat erom bekend romiger en voller van smaak te zijn dan koemelkmozzarella. Volgens onze experts is buffelmozzarella dan ook onbetwist de betere variant.

Benieuwd naar de testresultaten?

Word lid en krijg direct toegang tot alle testresultaten van onze experts.

Probeer 7 dagen gratis

Heb je al het juiste lidmaatschap? Log dan in

Arrow_Blue

Populaire artikelen

  • Nutriscore-1200x800
    Nieuws

    Advies Gezondheidsraad steun in rug voor snelle invoering Nutri-Score

    De Gezondheidsraad adviseert positief over het voedselkeuzelogo Nutri-Score. Volgens de raad kan het kleurenlogo consumenten helpen bewuste keuzes te maken. De Consumentenbond roept de staatssecretaris op haast te maken met de officiële toelating van het logo in Nederlandse supermarkten.
  • online-shopping-reviews

    Test online supermarkten

    In online supermarkten ontbreekt vaak wettelijk verplichte voedingsinformatie. De informatie is in geen enkele onderzochte webwinkel altijd volledig. Welke supers doen het beter?
  • 03-boterham-kaas

    Test duurzamere kaas

    Duurzamer geproduceerde kaas is beter voor dier en milieu. Maar wanneer is kaas écht duurzamer en hoe smaakt die dan?
  • Sneetjes meergranenbrood

    Test meergranenbrood

    Is meergranenbrood echt zo gezond en lekker als het lijkt? Wij testten 17 bruine en volkoren meergranenbroden uit de supermarkt.