Zet een worteltaart op tafel voor je verjaardag
Deze klassieker doet het vaak goed op een verjaardag. En de lekkerste worteltaart bak je natuurlijk zelf.
Dit heb je nodig
Beslag
- 300 ml zonnebloemolie
- 5 eieren
- 300 g zelfrijzend bakmeel*
- 250 g lichtbruine basterdsuiker*
- 1 el speculaaskruiden
- 400 g geraspte wortelen
* Vervang het bakmeel door amandelmeel met bakpoeder, en suiker voor erythritolpoeder voor een koolhydraatarm recept.
Frosting
- 400 g roomkaas**
- 100 g boter**
- 150 g poedersuiker
- Walnoten ter garnering
- Marsepeinen worteltjes of geraspte wortel ter garnering
** Gebruik plantaardige alternatieven voor een lactosevrije variant.
Zo bak je hem
- Verwarm de oven op 180 graden.
- Mix de eieren met de zonnebloemolie en suiker.
- Meng het zelfrijzend bakmeel met het zout en speculaaskruiden en voeg toe aan het beslag. Schep de wortels en fijngehakte walnoten erdoor.
- Giet het beslag in een ingevette springvorm. Bak de taart in 60 minuten op 180 graden. Laat de taart volledig afkoelen voordat je de taart besmeert met frosting.
- Mix alle ingrediënten voor de frosting door elkaar.
- Snijd de taart horizontaal doormidden en verdeel de frosting over de gehele binnenlaag. Zet de bovenste taartlaag erop en besmeer de bovenkant.
- Verdeel de walnoten over de frosting ter garnering.
- Eet smakelijk!
Ook handig tijdens je verjaardag
Zet wat anders lekkers op tafel
Chips, slagroomsoesjes en hummus met smaakjes zijn natuurlijk erg lekker. Maar welke zijn nou het lekkerst? En zijn de gezonde snacks wel echt zo gezond? Ontdek welke hapjes als beste uit de test komen.