icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

ING Mobiel Beleggen App

Eerste indruk
|
Bij ING kun je sinds kort ook mobiel beleggen met een app. Je kunt met je mobiele telefoon handelen in aandelen, beleggingsfondsen en trackers. Zo kun je je beleggingen via je telefoon in de gaten houden en handelen. Is de app het proberen waard?
Barbara van der Est

Barbara van der Est , Expert Geld & Verzekering Gepubliceerd op: 16 november 2017

Aanbieder ING

Bedoeld voor beleggers die bankieren bij ING Bank en zelf beleggen (zonder advies)

Product app

Besturingssysteem iOS en Android

ing-beleggen-app-eersteindruk

De app heeft mooie functionaliteiten zoals koersgrafiekjes, inzicht in je rendement en een watchlist waarmee je door jou geselecteerde aandelen makkelijk kunt volgen. Het is onhandig dat je niet via de mobiele app geld kunt overboeken van je betaal- naar je beleggingsrekening en vice versa; dit kan nu nog alleen via de website 'mijning.nl'.

Voordelen

  • In de app zie je het rendement van jouw beleggingen, zodat je snel kunt zien of je met je aandelen(fondsen) op winst of verlies staat. Daarnaast kun je per aandeel de aankoopkoers en het rendement sinds aankoop zien.
  • Je kunt aandelen volgen door ze op een ‘watchlist’ te zetten. Je kunt daarmee makkelijk de koers volgen van een aandeel of fonds dat je misschien wilt (ver)kopen.

Nadelen

  • Je kunt niet via je mobiel geld overboeken van je betaalrekening naar je beleggingsrekening; dat is erg onhandig. Je moet hiervoor inloggen op www.mijning.nl. Volgens ING komt dit wel binnenkort beschikbaar.
  • Je kunt geen Touch ID gebruiken om in te loggen.
  • Je kunt alleen beleggen in aandelen, fondsen en trackers. Beleggen in andere, meer ingewikkelde producten zoals opties en turbo’s is (nog) niet mogelijk.
  • Je kunt deze app alleen gebruiken als je ervoor kiest om zelf te beleggen bij ING. Als je je beleggingen laat beheren door ING kun je je beleggingen niet via de app bekijken. 
  • Je hebt een betaalrekening nodig bij ING bank, met bijbehorende kosten. Bij andere aanbieders van beleggingsdiensten (niet-banken) is dit niet nodig.
  • De app is niet geïntegreerd met de betaal-app. Je hebt dus zowel de betaal- als de beleggingsapp nodig.
  • De app geeft geen inzicht in de spreiding van je portefeuille (welk deel aandelen, welk deel obligaties). Dit moet je dus zelf in de gaten houden.

Niet uniek

ING is één van de laatste aanbieders van beleggingsdiensten die met een app komt waarbij je via je mobiel kunt belegen. Vóór 26 oktober 2017 kon je bij ING je beleggingen wel mobiel inzien maar niet handelen op de beurs.

De kosten

De app zelf kost niets, handelen op de beurs via ING natuurlijk wel. Je betaalt de gebruikelijk kosten voor het aanhouden van een betaalrekening en voor de Beleggingsdienst ‘Zelf op de Beurs’ van ING. Zelf Beleggen bij ING is niet de voordeligste mogelijkheid om te beleggen, blijkt uit onderzoek van de Geldgids (pdf, alleen voor leden) van de Consumentenbond.

Lees ook:

Vond je dit artikel interessant?

Blijf per e-mail op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.

Meer eerste indrukken

Meer eerste indrukken

Nieuw & interessant

  • belastingaangifte-maart
    26 jan.

    Belasting over je vermogen

    De vermogensrendementsheffing ligt al geruime tijd onder vuur. In 2017 is een ontwikkeling ingezet richting het daadwerkelijk behaalde rendement op je vermogen.
  • jong-stel-huis-kopen
    12 jan.

    Vervroegde opname van een deposito

    Gedurende de looptijd van het spaardeposito kun je in principe niet aan je geld komen. Een aantal banken rekent een boete bij tussentijdse opname.
  • Oud en nieuw 2022
    Nieuws | 10 jan.

    Nieuwjaarsquiz: betaalvragen het moeilijkst

    Ruim 1800 deelnemers testten hun kennis over juridische en financiële kwesties via onze Geld Nieuwjaarsquiz. De vragen over betalen werden het minst goed beantwoord.
  • Renault Bank
    Eerste indruk | 4 nov.

    Renault Bank: spaarrente 0,35%

    Renault Bank biedt een spaarrente van 0,35%. De bank is onderdeel van het Franse autoconcern Renault Group.