icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Garantie bij een BOVAG-dealer

Voor iedere reparatie die je laat uitvoeren door een BOVAG-autobedrijf geldt een garantie van 6 maanden.


BOVAG-garantie tweedehands auto

Vanaf 1 april 2018 zijn er nieuwe BOVAG-voorwaarden van toepassing. Hierin staat onder meer dat de BOVAG-garage je garantie kán verlenen, maar dit is niet langer verplicht. Vraag hier dus expliciet naar bij aankoop als je meer zekerheid wilt hebben dan wat de wettelijke rechten je bieden.

Kocht je een auto voor 1 april 2018 dan gold er BOVAG-garantie op occasions vanaf €4500 of vanaf 35% van de cataloguswaarde. Je had geen recht meer op garantie als je bij de aankoop schriftelijk en uitdrukkelijk afzag van garantie. In de praktijk moest je de garantie vaak bijkopen.

Geschillen

Een voordeel van het kopen van een auto bij een bedrijf dat is aangesloten bij BOVAG is dat je bij een aankoop vanaf 1 april 2018 altijd de mogelijkheid hebt om een geschil voor te leggen aan de Geschillencommissie Voertuigen. Vóór 1 april gold dat alleen als je BOVAG-garantie had afgesproken.

Garantie op reparatie

Op iedere reparatie die een BOVAG-autobedrijf heeft uitgevoerd of op de (nieuwe) materialen/onderdelen voor deze reparatie, geldt een standaard garantie van 6 maanden.