icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Beste vaatwastabletten en andere vaatwasmiddelen

Test
|
Poeder, capsules, all-in-one of classic vaatwastabletten, welke krijgen de vieze vaat het beste schoon? We kochten er 27 en testten hoe goed ze de vaat schoon en droog krijgen en of het servies mooi blijft. We geven de vaatwasmiddelen ook een milieuscore.
Elles van Steijn_S

Elles van Steijn   Expert vaatwassersBijgewerkt op:24 december 2021

Let op!
Je kijkt naar een test van wat langer geleden. De uitslag van de test kan inmiddels verouderd zijn.
vaatwastabletten-diverse

Test vaatwastabletten en -middelen

Laatste update: 24 december 2021

Wij zijn er bijna..

test

Wat opvalt in de test vaatwastabletten

 1. 1
  Goedkope vaatwasmiddelen net zo goed als dure

  Kies je voor goedkope vaatwastabletten of toch voor dat duurdere vaatwasmiddel? De prijs van een vaatwasmiddel varieert van 5 tot wel 45 cent per afwasbeurt. Met goedkope vaatwastabletten kun je dus flink besparen. En voor de prestaties hoef je het niet te laten. De goedkope vaatwasmiddelen doen niet onder voor de dure.

 2. 2
  All-in-ones en classic vaatwastabletten beide goed

  In een all-in-one-tablet zit alles wat er nodig is voor een schone vaat: reinigingsmiddel, glansspoelmiddel en onthardingszout. Bij een classic vaatwastablet voeg je zelf glansspoelmiddel en zout toe aan de vaatwasser. Met beide typen wordt de vaat over het algemeen prima schoon en droog.

 3. 3
  Ecologische middelen

  Goed voor de vaat én het milieu is een uitdaging. De meeste vaatwasmiddelen met ecologische claims hebben meer moeite met het schoon krijgen van de vaat dan de reguliere in de test. Vier middelen reinigen en drogen goed én hebben een goede milieuscore.

Conclusie

Zeker niet alle vaatwasmiddelen krijgen de vaat helemaal schoon en streeploos droog.

 • In een all-in-one-tablet zit reinigingsmiddel, glansspoelmiddel en zout. Bij een classic vaatwasmiddel voeg je de laatste 2 zelf toe aan de vaatwasser. Beide typen slagen er prima in de vaat goed schoon en droog te krijgen.
 • Bij een poeder kun je de dosering aanpassen. Dat is handig als je maar weinig vaat hebt, of een kleine vaatwasser. Ook als je vaak een kort programma gebruikt en het tablet niet goed oplost kan een poeder uitkomst bieden. We testten 1 poeder, het classic vaatwaspoeder van .... krijgt de vaat goed schoon en droog.
 • Alles-in-een pods zijn een soort plastic kussentjes met vloeibaar wasmiddel. De prijs van de 3 geteste pods varieert van 34 tot 46 cent per wasbeurt. Ruim 5 keer zoveel als de beste all-in-one-tabletten. Hoogvliegers zijn het niet. De pods van .... zijn middenmoters. De .... pods bungelen onderaan de tabel. Voor kinderogen kunnen de kleurige pods op een lekker snoepje lijken. Houd ze daarom liever uit de buurt van kinderen.

Benieuwd naar de testresultaten?

Word lid en krijg direct toegang tot alle testresultaten van onze experts.

Probeer 7 dagen gratis

Heb je al het juiste lidmaatschap? Log dan in

Arrow_Blue