icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Wereldconsumentendag: een betere digitale wereld

Nieuws
|
Consumentenorganisaties wereldwijd vragen dit jaar op Wereldconsumentendag (15 maart) aandacht voor een betere digitale wereld. De Consumentenbond geeft in aanloop naar Wereldconsumentendag tips over updaten van software en bescherming van gegevens.
babs van der staak

Babs van der Staak   WoordvoerderGepubliceerd op:10 maart 2017

online privacy nieuws

De Consumentenbond legt de focus op de veiligheid van digitale producten en diensten, waarbij persoonlijke gegevens worden gebruikt. Het is belangrijk dat fabrikanten zorgen voor updates en duidelijke privacyvoorwaarden en persoonlijke gegevens beter beschermen. De Consumentenbond geeft op zijn website tips wat consumenten zelf kunnen doen om hun online veiligheid te verbeteren.

G20

Op 15 maart is Consumers International (CI), de koepel van consumentenorganisaties over de hele wereld, mede gastheer van een consumententop in Berlijn. Hier worden onderwerpen besproken zoals eerlijke voorwaarden, veilige online betalingen, duidelijke en toegankelijke informatie en gegevensbeveiliging. Deze top is een officieel agendaonderdeel van de G20-bijeenkomst.

Lees ook: