icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Zwanger en je reisverzekering

Mag je een reis annuleren als je na het boeken ontdekt dat je zwanger bent? En biedt jouw doorlopende reisverzekering ook dekking als je reist naar een land waar je gezondheidsrisico’s loopt?
Kirsten van Loon
Kirsten van Loon

Expert Geld & Verzekering

Bijgewerkt op:  25 april 2018

nieuws-reizen-en-zwangerschap

Wel of geen dekkking bij zwangerschap

Ongeveer de helft van de doorlopende reisverzekeringen is afgestemd op consumenten met een zwangerschapswens. In onderstaand schema zie je welke verzekeraars wel of geen dekking bieden.

 Wel dekking   Geen dekking
 ABN AMRO  Aegon
 Allianz  Aon Direct
 Allianz Global Assistance  De Friesland
 ANWB  De Goudse
 ASR  De Nederlanden van Nu
 Centraal Beheer  Delta Lloyd
 De Europeesche  Hema
 Ditzo  ING
 FBTO  Inshared
 Interpolis  Klaverblad
 Unigarant  Nationale-Nederlanden
 Univé  nowGo
 ZLM  OHRA
   Reaal
   SNS
   Zwitserleven

Bron: MoneyView, peildatum 25 april 2018

Krijg je complicaties bij je zwangerschap? Dan is dat voor alle bovengenoemde verzekeraars een geldige reden om te annuleren.

Gezondheidsrisico's

Volgens het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zijn er steeds meer aanwijzingen dat besmetting met het Zika-virus schadelijk kan zijn voor het ongeboren kind.

Ben je zwanger of wil je zwanger worden? Dan wordt geadviseerd om:

  • met een arts de risico’s van de reis naar het Zika-gebied te bespreken;
  • reizen die niet noodzakelijk zijn uit te stellen.

Geen dekking bij Zika-virus

Ondanks dat reizen naar landen waar het Zika-virus heerst wordt afgeraden aan zwangere vrouwen, bieden zeer weinig verzekeraars dekking. Mocht je medische bezwaren hebben vanwege de uitbraak van een ziekte, dan is er alleen een gedekte annuleringsreden bij de Allrisk-reisverzekering van Aegon, de Allrisk-verzekering van de Europeesche en de annuleringsdekking van de doorlopende reisverzekering van Nationale-Nederlanden.

Bij de doorlopende reisverzekeringen van ANWB (Compleet) en Unigarant (Uitgebreid) is er dekking als je de aanvullende module Extra annuleringsredenen hebt. ING en Klaverblad bieden dekking mits er een negatief reisadvies is afgegeven.

Biedt jouw annuleringsverzekering geen dekking maar wil je toch niet afreizen naar het Zika-gebied, dan zijn de kosten dus helaas voor eigen rekening.

Lees meer:

De beste en veiligste producten voor je kind

Meer tips?
Volg ons op Facebook of lees ons advies over (producten voor) baby's en kinderen. Schrijf je in voor Mama telt af!, Papa telt af! of Je baby's eerste jaar. Dan ontvang je maandelijks in je mailbox praktische tips voor de zwangerschap of als de baby is geboren. 

bad badderen schuim sop zeepsop spelen douche badkamer kind peuter

Nieuw & interessant