icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Nieuwe tv-serie KoopKracht van start

Nieuws | Regionale omroep NH produceert samen met de Consumentenbond een nieuwe serie KoopKracht. In het tv-programma neemt presentatrice Krista Arriëns consumenten mee door het soms ondoordringbare woud van producten, diensten en klachten. In de eerste aflevering staat de privacy van consumenten centraal.
Joyce Donat
Joyce Donat

Woordvoerder

Gepubliceerd op:  2 oktober 2017

Koopkracht

Bart Combée, directeur Consumentenbond: 'Met KoopKracht laten we nu voor het derde seizoen een nieuw publiek kennismaken met onze diensten, testen, onderzoeken en acties. We zijn weer heel trots op het resultaat.'

In elke aflevering staat 1 onderwerp centraal. Zo zijn er afleveringen over geldzaken, privacy, garantie, voeding en zorg. Daarnaast komen ook thema’s als baby & kind, nieuw huis en reizen aan bod. In de uitzendingen vraagt de nieuwe presentatrice Krista de mening van consumenten op straat en test zij hun kennis. Ook neemt ze een kijkje achter de schermen bij verschillende testlabs en gaat ze undercover om misstanden aan het licht te brengen.  

Ben jij een BN’er?

In aflevering 1 staat de vraag ‘Ben jij een BN’er?’ centraal. Hoe goed beschermen consumenten hun gegevens online? Dat valt nog vies tegen, blijkt uit een test voor KoopKracht. Verder worden inbraakpreventiecamera’s onder de loep genomen en vertelt Kathelijn, slachtoffer van ransomware, hoe ze al haar computerbestanden kwijtraakte.

KoopKracht wordt dit seizoen gepresenteerd door Krista Arriëns. Sinds november 2016 is zij een van de nieuwe gezichten van Rambam. Krista studeerde journalistiek. Na haar afstuderen werkte ze als camjo en itemregisseur voor onder andere de AVROTROS, NTR en de NOS. 

Uitzendingen 

AT5 zendt 3 oktober a.s. om 17.40 uur de eerste aflevering van KoopKracht uit. KoopKracht is ook te zien bij 4 andere regionale omroepen: NH, Omroep Flevoland, RTV Rijnmond en Omroep West. En lokaal bij TV Valkenburg.

Uitzenddatum en -tijdstip kunnen verschillen per omroep. Kijk voor de programmering op de regionale websites.

 

Op www.consumentenbond.nl/koopkracht zijn alle items terug te zien. 

 

Bekijk op Youtube:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nieuw & interessant

 • Mediapool MG-Veilig online1200x800
  22 aug.

  Bescherm je privacy én je computer

  Denk naast je online-privacy ook aan veilig internetten. Vraag de gratis Minigids Veilig online aan met tips hoe je nepmails herkent, oplichting op Marktplaats voorkomt of een virusscanner kiest.

 • chrome-google
  Nieuws  |  19 feb.

  Chrome maakt advertenties iets minder irritant

  Google Chrome heeft sinds kort een geïntegreerde adblocker. Deze blokkeert weliswaar bepaalde advertenties, maar is tegelijk ook een poging ons weg te houden van echte adblockers.
 • kantoor privacy
  19 jan.

  De nieuwe privacywet: 8 veranderingen

  De nieuwe Europese privacywet is vanaf 25 mei 2018 van kracht. We zetten 8 belangrijke veranderingen op een rij.
 • ster-advertentie
  Nieuws  |  18 jan.

  Bits of Freedom en Consumentenbond manen NPO tot spoed

  Bits of Freedom en de Consumentenbond willen dat de NPO zijn Start-app snel aanpast. De app werkt nu alleen als gebruikers akkoord gaan met het verzamelen van gegevens over hun kijkgedrag.