icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
datagraaien-header.jpg

Baas over eigen data

'Baas over eigen data' gaat verder onder de titel 'Zeker Online'. We komen op voor het beschermen van jouw gegevens. Daarbij gaan we actie voeren op het gebied van digitale veiligheid.

Nu in actie tegen Google
  • Wat merk jij als consument?

    Bedrijven volgen je op internet. Behalve op jou gerichte reclames, merk je daar niets van. Maar achter de schermen wordt van alles over je verzameld. Voor veel bedrijven ben jij daardoor een 'bekende Nederlander'.

  • Wat willen we bereiken?

    Dat bedrijven zorgvuldig omgaan met je gegevens. Daarnaast willen we dat je niet onterecht een voorschot moet betalen of uitgesloten wordt bij een abonnement. Meer informatie

  • Wie kan de verandering bewerkstelligen?

    Wij zullen bedrijven wijzen op hun fouten en vragen daar wat aan te doen. Bij overtreding van de wet schakelen we de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) in.

Nederland is zo lek als een mandje

 

Delen via:

Blijf op de hoogte!

Wil jij op de hoogte blijven van onze actie Zeker Online? Laat hier dan je e-mailadres achter.

We zullen je mailadres alleen gebruiken voor berichten over dit thema, maximaal 8 keer keer per jaar. Afmelden kan in de nieuwsbrief zelf. Lees in onze Privacyverklaring meer over hoe de Consumentenbond omgaat met persoonsgegevens.

Voer een geldig e-mailadres in a.u.b.

Bedankt voor je inschrijving

Tips om je gegevens beter te beschermen

Meer 'Baas over eigen data'

De Consumentenbond en jouw gegevens

De Consumentenbond probeert naar eer en geweten en zorgvuldig om te gaan met jouw gegevens. Heb jij een opmerking of vragen over ons privacybeleid? Laat het ons dan weten.

Headerchannel MG Veilig online 1920x500.jpg

Bescherm je privacy én je computer

Denk naast je online-privacy ook aan veilig internetten. Vraag de gratis Minigids Veilig online aan met tips hoe je nepmails herkent, oplichting op Marktplaats voorkomt of een virusscanner kiest

Bestel de gratis minigids