icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
De beste zorgverzekering, die wil jij toch ook? |

Vergelijk en stap over

zorgicoon-45x45px

Telefonische verkoop

Telemarketing is niet wettelijk verboden. Wel moeten bedrijven zich bekendmaken, aangeven met welk doel ze bellen en wijzen op de mogelijkheid om je af te melden. Lees hier wat je zelf kunt ondernemen om ongewenste telefoontjes tegen te gaan.

Hoe kun je je afmelden?

Wie niet gediend is van telemarketing kan zich gratis inschrijven bij het Bel-me-niet Register via 0900 - 666 1000 of bel-me-niet.nl. Bedrijven mogen nummers die in het register staan niet bellen. De inschrijving gaat per telefoonnummer (vast of mobiel), is na maximaal 6 weken effectief en blijft geldig tot wederopzegging.

Tip:  een telefonische verkoper kan je niet verplichten eerst een bandje af te luisteren over het recht van verzet en het Bel-me-niet Register. Als je tijdens het gesprek aangeeft dat je gebruik maakt van het recht van verzet en niet meer gebeld wilt worden, dan is de telefonische verkoper verplicht dat verzoek direct te verwerken.

Wat kun je doen als afmelden niet helpt?

Bedrijven mogen wel mensen bellen die klant zijn of zijn geweest en zelf toestemming hebben gegeven voor telefonisch contact. In het jargon heet dit 'warme contacten of 'oude klanten'. Ook bij 'warme contacten' moet een bedrijf wijzen op de mogelijkheid om niet meer gebeld te worden (recht van verzet). Mocht je ondanks dit alles toch nog worden benaderd, dien dan een klacht in via Consuwijzer of 088 - 070 70 70.