icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

De beste waterkokers

Test
|
Een waterkoker gebruik je elke dag. Als je een nieuwe nodig hebt dan wil je een goede. Maar hoe kies je die uit? Wij hebben 11 populaire modellen uitgebreid getest, zodat jij weet welke je in huis moet halen.
Dennis Pronk_S

Dennis Pronk   Expert woning & huishoudenBijgewerkt op:7 september 2023

Openingsbeeld waterkokers-vrijstaand-1200x800

De waterkokers die we hebben getest:

Laatste update: 7 september 2023

Wij zijn er bijna..

 1. 1
  De snelste

  Bij het vullen tot het minimum waterniveau is de snelste na 1 minuut en 24 seconden klaar en de traagste na 3 minuten en 44 seconden. Bij het vullen van 1 liter water is de snelste na 2 minuten en 1 seconde klaar en de traagste na 7 minuten en 36 seconden.

 2. 2
  Energieverbruik

  Bij 1 van de waterkokers meten we energieverbruik tijdens stand by, dus op het moment dat je hem niet gebruikt.

 3. 3
  Werking kalkfilter

  Bij 9 van de 11 geteste waterkokers is een kalkfilter meegeleverd. Zo'n filter heeft als doel om kalk uit het water te filteren. Bij 2 waterkokers ontbreekt het filter. Bij de rest is gemeten hoe goed het filter werkt. 

Hoe wij de waterkokers testen

We geven advies op basis van onze uitgebreide test. Ben je benieuwd hoe we precies hebben getest? Bekijk dan de onderwerpen hieronder:

 • Veiligheid
  Kokend water wil je niet op je huid krijgen en water gaat niet goed samen met elektriciteit. Waterkokers moeten simpelweg veilig zijn en daarom checken wij de temperatuur aan de buitenkant, de elektronische veiligheid, de chemische veiligheid, of de waterkoker stopt als deze open staat, als er geen water in de waterkoker zit en als je deze voller vult met water dan het aangegeven maximum.
 • Prestaties
 • Gebruiksgemak
 • Robuustheid
 • Geluid
 • Energieverbuik

Conclusie

Het kan nogal uitmaken welke waterkoker je koopt. Ze koken allemaal water, maar toch zijn er belangrijke verschillen.

Met het maximum waterniveau zit het wel goed, maar ze verschillen sterk als het gaat om het minimale waterniveau. Een deel van de waterkokers kan niet overweg met minder dan een halve liter water en er is 1 die ruim 0,8 liter vereist.

We zien nog veel meer verschillen. Bijvoorbeeld in het energieverbruik, lengte van het netsnoer en de snelheid. Login voor ons advies.

Benieuwd naar de testresultaten?

Word lid en krijg direct toegang tot alle testresultaten van onze experts.

Probeer 7 dagen gratis

Heb je al het juiste lidmaatschap? Log dan in

Arrow_Blue