icon-menulogo_footerpredssymbol-afradersymbol-bestekoopsymbol-besteuittest
Consumentenbond.nl
Energierekening omlaag? Doe ook mee|

Bespaar gemiddeld €265 euro’s met ons Energiecollectief. 

icoon Energiecollectief

Autobanden

Een band die slecht presteert op een natte weg kan gevaar opleveren. Daarom moet je hierop niet bezuinigen. Zoek in onze vergelijker de beste aanbieding bij jouw bandenmaat.

Nieuw & interessant

 • Test  |  21 feb.

  Test zomerbanden 2015

  We testten in 2015 16 zomerbanden in de maat 185/60 R14 H en 19 banden in de maat 205/55 R16 V. Het testoordeel en de aanschafprijs zijn niet de enige criteria voor het bepalen van de 'Beste koop'. Het oordeel voor de slijtvastheid speelt ook een rol. Door de aanschafprijs aan de levensduur te koppelen is een prijs per kilometer te berekenen, waar we vervolgens onze 'Beste koop' op baseren. Het testoordeel wordt voor 40% bepaald door de beoordeling op een natte weg.

   24 reacties
 • Europees-bandenlabel
  Nieuws  |  7 okt.

  Europees bandenlabel nauwelijks informatief

  Sinds enkele jaren moeten autobanden voorzien zijn van een label met informatie over de invloed van de band op het brandstofverbruik (CO2-uitstoot), de grip op nat wegdek (remweg) en de geluidsproductie (buiten de auto). De letters op het EU-bandenlabel bieden consumenten echter weinig bruikbare informatie, blijkt uit onze recente winterbandentest.

 • Artikel_bandenmaatenmeerinfo_NW
  12 sep.

  Bandenmaat

  Er zijn diverse types en maten van banden. Welke maat je nodig hebt hangt al van het type auto.

Community

Hulp nodig of vragen?

Wil je meer weten over een product? Nieuwsgierig wat de ervaringen zijn van anderen? Stel je vraag op de Community of deel zelf je kennis en ervaring.