icon-menulogo_footerpredssymbol-afradersymbol-bestekoopsymbol-besteuittest
Maak gratis kennisInloggen
Maak gratis kennisInloggen

Ook de Consumentengids lezen?

Bestel het nieuwste nummer met onder andere internetaankopen terugsturen, roodstaan bij de bank en tests van knäckebröd, kleine zoomcamera's en e-readers.

Bestel nu

Hoofdredacteur-cbgids
Pakketje retour, geld ook?
Al 4 jaar houden we in de gaten of webwinkels zich aan de regels voor terugbetaling houden na het retour zenden van een pakketje. Al 4 jaar is de conclusie dat er nog veel te verbeteren valt. Maar we houden vol.

 • internet aankopen

  Internetaankopen terugsturen

  Al 4 jaar houden we webwinkels streng in de gaten. Niet voor niets: ze lappen de regels voor terugbetaling nog steeds massaal aan hun laars. Maar liefst 50% van de webwinkels gaat in ons onderzoek bij minimaal één van de bestellingen de fout in.

  Lees het volledige artikel ‘Internetaankopen terugsturen’ (pdf).
  Bekijk de resultaten van ons onderzoek

 • afspraken zorgcontract

  Afspraken zorgcontracten

  De één krijgt te weinig behandelingen, de ander niet de beste medicijnen. Oorzaak zijn de contracten die zorgverzekeraars met zorgverleners sluiten. Zorgverleners kunnen vanwege de beperkingen in die contracten steeds vaker niet de behandelingen geven die zij nodig vinden. De patiënt staat machteloos.

  Lees meer over het onderzoek

 • knackebrot

  Test volkoren-knäckebröd

  Welke merken volkoren-knäckebröd zijn een lekkere én gezonde keus? Wij lieten een panel van 43 liefhebbers 10 merken proeven en we onderzochten de voedingswaarde. Uit onze test blijkt dat 6 van de 10 merken volkoren-knäckebröd niet echt volkoren zijn. 

  Lees het volledige artikel ‘Test volkoren-knäckebröd’ (pdf).

 • ereader

  E-books

  Wie zich netjes aan de regels houdt, heeft met e-books minder rechten dan met papieren boeken. Zo mag je een e-book als je het uit hebt, officieel niet doorgeven aan een ander. Hoe zit dat? In dit artikel geven we antwoord op 7 vragen over wat je er wel en niet mee mag.

  Meer informatie en tips over e-books en e-readers.

   

 • cameras

  Test fotocamera’s

  Fotograferen en foto’s delen doe je tegenwoordig vooral met de smartphone. Maar op vakantie of langs de lijn op de voetbalclub mis je toch wat. Een kleine zoomcamera erbij biedt uitkomst. De Consumentenbond testte 20 modellen op fotokwaliteit, bediening, snelheid, videokwaliteit, scherm en zoeker. De testoordelen lopen uiteen van een 4,2 tot een 7,2 voor de Beste uit de Test.

  Lees meer over zoomcamera’s.

 • abc index CG9

  Consumentengids Jaarinhoud 2016

  Raadpleeg de jaarinhoud van de Consumentengids. Het betreft een overzicht van de belangrijkste onderwerpen uit de Consumentengids van 2016. 

 • Nieuwsbrief

  Nieuwsbrief

  Wil je ook op de hoogte blijven van de laatste tests, productinformatie, handige aankooptips, speciale kortingsacties en campagnes van de Consumentenbond? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrieven!

  Aanmelden nieuwsbrief

   

 • Youtubeplaylist

  Playlist december

  Bekijk alle video's uit de Consumentengids december 2016.

 • Contact

  Contact

  Vraag, klacht of opmerking? Stuur een e-mail naar consumentengids@consumentenbond.nl om in contact te komen met de redactie van de Consumentengids of om een suggestie voor een toekomstig artikel door te geven.

Abonnement

Neem heel voordelig een abonnement op de Consumentengids.

 

Aanvragen