icon-menulogo_footerpredssymbol-afradersymbol-bestekoopsymbol-besteuittest
Maak gratis kennisInloggen
Maak gratis kennisInloggen

Ook de Consumentengids lezen?

Bestel het nieuwste nummer met onder andere voedselfraude en actuele tests van smartphones en koolmonoxidemelders.

Bestel nu

Hoofdredacteur-cbgids

Sluipend gevaar

Dat je er niet zomaar vanuit kunt gaan dat producten doen wat ze zouden moeten doen, bewijst onze test van koolmonoxidemelders. Maar liefst 3 van de 19 geteste producten hebben de test niet doorstaan en zijn ronduit onveilig. 

 • koolmonoxide alarm

  Test koolmonoxidemelders

  Een koolmonoxidemelder waarschuwt wanneer er een verhoogde CO-concentratie in een ruimte aanwezig is. Wij hebben 19 koolmonoxidemelders onderzocht. Ze deugen niet allemaal, zo blijkt. En goed hoeft niet duur te zijn: je hebt er een voor €20. 

  Lees meer over koolmonoxide.
  Lees gratis het artikel 'Test koolmonoxidemelders'.

 • voedsel fraude

  Voedselfraude

  Voor ons onderzoek naar gesjoemel met eten stuurden we meer dan 150 producten naar laboratoria om ze te laten controleren op echtheid. Met 21% van de onderzochte voedingsmiddelen is iets niet in orde. Zo troffen wij kalkoenvlees aan in plaats van lamsvlees en heek in plaats van kabeljauw.

  Lees meer over het onderzoek en bekijk alle resultaten (alleen voor leden)

 • prijspeilingen

  Prijspeiling supermarkten

  We vergeleken ruim 3300 prijzen van A-merk- en huismerkproducten bij de 15 grootste supermarktketens. A-merkproducten werden de afgelopen 5 jaar duurder. Sommige prijzen stegen zelfs meer dan 50%, terwijl je met huismerken nog steeds je slag kunt slaan.

  Lees het volledige artikel ‘Prijspeiling supermarkten’

 • koopkracht-Af2- Hotel-2

  Tv-programma Koopkracht

  Het tv-programma Koopkracht toont wat de Consumentenbond doet voor en met consumenten. In de nieuwe reeks afleveringen gaan we onder andere undercover de winkel in voor een nieuwe wasmachine, testen we een zelfrijdende auto en kijken we hoe het gesteld is met de hygiëne in hotels. 

  Bekijk de afleveringen van Koopkracht.

 • veiling bankieren

  Veilig online bankieren

  Internetcriminelen proberen op allerlei manieren achter bank- en inloggegevens te komen. Wat kun je doen om veilig gebruik te maken van online en mobiel bankieren? 

  Lees onze tips om veilig gebruik te maken van internetbankieren.

 • abc index CG9

  Consumentengids index

  Raadpleeg de index van de Consumentengids. Het betreft een overzicht van de belangrijkste onderwerpen uit de Consumentengids van de afgelopen periode.

 • Nieuwsbrief

  Nieuwsbrief

  Wil je ook op de hoogte blijven van de laatste tests, productinformatie, handige aankooptips, speciale kortingsacties en campagnes van de Consumentenbond? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrieven!

  Aanmelden nieuwsbrief

   

 • Youtubeplaylist

  Playlist september

  Bekijk alle video's uit de Consumentengids oktober 2016.

 • Contact

  Contact

  Vraag, klacht of opmerking? Stuur een e-mail naar consumentengids@consumentenbond.nl om in contact te komen met de redactie van de Consumentengids of om een suggestie voor een toekomstig artikel door te geven.

Abonnement

Neem heel voordelig een abonnement op de Consumentengids.

 

Aanvragen