icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Genomineerd voor Website van het Jaar |

Wij gaan ervoor. Jij ook? Stem meteen

website van het jaar 2017

Tips voor goedkope kinderfeestjes

Gemiddeld kost een kinderfeestje €110, meldde Actiepagina.nl na een enquête onder 800 ouders. Maar het kan natuurlijk veel goedkoper.
Kirsten van Loon
Kirsten van Loon

Expert Geld & Verzekering

Gepubliceerd op:  20 juli 2015

meisje geit 900 x 600.jpg

Snel naar:


Aan de allereerste verjaardag van hun spruit geven ouders maar liefst €136 uit, aldus de enquête. De duurste partijtjes zijn - best verrassend - ter ere van nieuwbakken 6-jarigen: het feestje kost gemiddeld €161. Op zoek naar tips voor een goedkoop kinderfeestje? Zo kan het simpel en goedkoop.

Thuis

Thuisbioscoop
Goedkoper dan de bios en misschien nog wel leuker: maak een bioscoop van je huiskamer. Zoek 1 of 2 leuke films uit en speel ze af op de televisie. Nog beter: projecteer ze via een beamer op de muur. Zo’n beamer kun je huren of lenen (tip: op Facebook zijn voor vrijwel iedere regio ruil- en deelpagina’s waar je een oproepje kunt zetten). Maak het gezellig met stoeltjes, zitzakken en kussens op de grond. Zorg dat het donker is en zet lekkere drankjes en popcorn klaar voor een echte bioscoopervaring.

 
Modeshow
Model worden, welk meisje droomt er niet van? Hang een rek vol met oude rokken, shawls, kettingen, hakken, zonnebrillen en hoeden (die je voor een prikkie koopt bij een kringloopwinkel). Zet een tafel klaar met spiegel, make-up en haaraccessoires en maak de modellen op, of laat ze elkaar opmaken. Daarna volgt de modeshow, compleet met rode loper, muziek en klikkende camera’s. Leuk als afsluiter: maak van ieder modelletje een foto. Die print je thuis op fotopapier, terwijl de modellen ondertussen fotolijstjes versieren die je van tevoren hebt gekocht. Geef ze hun ingelijste foto mee naar huis.

Kookfeest
Laat de kids kleine gerechten maken die ze later samen opeten in je zelf gefabriceerde huiskamerrestaurant. Voor veel gerechten heb je geen fornuis nodig. Denk aan fruitsalade, vlaflips, wortelkoekjes. Met een beetje creativiteit verzin je een compleet kinder-3-gangenmenu. Terwijl ze de menukaarten knutselen, dek je de tafel, zet je gezellige muziek aan en schenk je kinderwijn in plastic wijnglazen.


Naar buiten

Kinderboerderij
Goedkoper dan de dierentuin en net zo leuk: vier het feestje tussen de dieren op de kinderboerderij. Zoek een leuke boerderij uit waarbij de kinderen een handje mogen helpen met bijvoorbeeld eten geven, dieren verzorgen of hokken verschonen. Vaak zijn er ook speeltuinen op het terrein of in de buurt. Bij sommige kinderboerderijen kun je wat eten of drinken. Check van tevoren of je er ook terecht kunt bij regenachtig weer.

Speurtocht
Stippel zelf een speurtocht uit of schaf online een speurtochtpakket aan. Het wordt nog leuker en spannender als je er een thema aan vastknoopt, zoals een piratenspeurtocht waarbij je op zoek gaat naar de schat. Geef elk kind een ooglapje op, verspreid chocolademunten op de route en eet vooraf een stuk piratentaart. 

Spelmiddag
Ga bij mooi weer naar een park of veldje in de buurt voor een sportieve middag. Bereid een mini-voetbaltoernooi voor of een circuit met allerlei kleine spelletjes, zoals een estafetteloop en een balspel. Neem voor tussendoor een picknickkleed en een goedgevulde mand mee. Na afloop krijgt iedereen een medaille mee naar huis.

Tip: Een bal door de ruit of een kras op je hoogglans keukenkastje: waar kinderen spelen, gebeuren ongelukken. Beschadigt een kind iets in jouw huis, dan kun je dit verhalen op de aansprakelijkheidsverzekering van de ouders. Andersom draai jij op voor de brokken die je eigen kind maakt. Een goede aansprakelijkheidsverzekering is dus geen overbodige luxe.

Lees ook:

Nieuw & interessant

 • werkzorgberekenaar2
  Eerste indruk  |  19 jun.

  WerkZorgBerekenaar

  De WerkZorgBerekenaar berekent eenvoudig de financiële gevolgen van een verandering in jouw werk-zorgverdeling. Wat gebeurt er bijvoorbeeld als je een dag minder gaat werken en voor de kinderen zorgt? Deze tool berekent het voor je.
 • Artikelen_Kinderspaarrekeningenbemclausule
  Nieuws  |  27 mrt.

  Voor kinderen loont sparen nog wél

  Acht op de tien jongeren van 11 t/m 16 hebben een betaalrekening en driekwart heeft een spaarrekening. Dat blijkt uit onderzoek van Wijzer in Geldzaken in het kader van de Week van het geld.
 • Kinderbijslag
  20 dec.

  Kinderbijslag aanvragen: hoe werkt het?

  De bekendste tegemoetkoming van de overheid voor ouders is de kinderbijslag. Daarnaast zijn er 3 andere kindregelingen, waaronder het kindgebonden budget, de kinderopvangtoeslag en de pleegvergoeding.
 • Zwanger
  14 dec.

  Wat kost een kind?

  Je hebt flink wat spullen nodig als je een kindje krijgt. Als je even niet oplet kunnen de kosten er behoorlijk inhakken. Dit ben je ongeveer kwijt aan de babyuitzet.