icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

De beste contactgrills

Test
|
Met een contactgrill maak je in een handomdraai een tosti. Ook kun je er vlees, vis of groente mee grillen. Een goede contactgrill hoeft niet duur te zijn. We hebben 11 modellen getest. Wat is de beste?
Stefan Vrijdag_S

Stefan Vrijdag   Expert ElektronicaBijgewerkt op:18 december 2023

Contactgrill openingsbeeld

Alle contactgrills in de test:

Laatste update: 18 december 2023

Wij zijn er bijna..

 1. 1
  Lekker en snel

  Met de snelste contactgrills heb je al binnen 4 minuten een tosti op tafel. Het goede nieuws is dat ze ook nog eens erg lekker smaken. Bij de andere modellen duurt het grillen vaak langer. De resultaten zijn niet altijd even goed. 

 2. 2
  Dagelijks gebruik

  De beste contactgrills zijn eenvoudig in gebruik. De knoppen zitten op de juiste plaats. Het maken van een tosti of grillen van groente kost weinig moeite. De minder goede modellen krijgen een onvoldoende.

 3. 3
  Bouwkwaliteit contactgrill

  Een contactgrill bestaat uit verschillende onderdelen. De grillplaten zijn van metaal en een deel van de behuizing ook. Handgrepen en andere onderdelen zijn van plastic. De kwaliteit wisselt nogal. De beste contacgrill is robuust en gaat waarschijnlijk lang mee. 

Hoe wij de contactgrills testen 

Voor de beste resultaten hebben we de contactgrills flink op de proef gesteld. Hiervoor hebben we een uitgebreid testprogramma gebruikt. Bekijk hieronder uit welke onderdelen onze test bestaat.

 • Prestaties 
  Het belangrijkste onderdeel van deze test. Hoe goed gaat het grillen? Daarvoor hebben we een programma dat bestaat uit het grillen van kip, zalm, verschillende groenten en een tosti. Als er een handleiding is, volgen we die instructies. Per testonderdeel meten we hoe lang het duurt voordat het apparaat is opgewarmd. En we meten hoe lang het duurt voor het eten klaar is. We geven een oordeel voor de smaak, geur en textuur van het voedsel.
 • Gebruiksgemak
 • Bouwkwaliteit
 • Energieverbruik 
 • Veiligheid
   

Conclusie

Met een contactgrill kun je in korte tijd groente, vlees en vis bakken. Het is ook een prima tosti-ijzer. Alleen met de beste modellen heb je binnen 4 minuten een knapperige, mooi gegaarde en smaakvolle tosti op tafel staan. Onze aanraders: ............ en de ........... zijn allebei ........... Deze contactgrills ontlopen elkaar weinig qua prestaties. De ........... is Beste uit de test omdat hij beter is in het grillen van zalm en steviger is gebouwd dan de ........... 

Benieuwd naar de testresultaten?

Word lid en krijg direct toegang tot alle testresultaten van onze experts.

Probeer 7 dagen gratis

Heb je al het juiste lidmaatschap? Log dan in

Arrow_Blue