icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Detox Dieet

Linda de Gouw

Linda de Gouw , Expert Voeding & Gezondheid Gepubliceerd op:20 december 2012


Zeven dagen voordat je aan het Detox-dieet begint moet je minderen of zelfs stoppen met het eten van bepaalde voedingsstoffen (zoals gluten en vet). Is het Detox-dieet een aanrader?

Oordeel van de Consumentenbond over het Detox-dieet

De voeding- en dieetexperts van de Consumentenbond kochten het boek 'Het supersnelle Detox-dieet' en bekeken onder andere:

  • Hoe gezond is het Detox-dieet? Krijg je als je het dieet volgt bijvoorbeeld wel voldoende vitaminen binnen? En vezels? Beveelt het dieet een minimale hoeveelheid vocht aan?
  • Hoe praktisch inpasbaar is dit dieet in je leven?
  • Moedigt het aan tot lichamelijke activiteiten?
  • Wat is de looptijd?
  • Welke theorie zit er achter het Detox-dieet?

We zetten alle voor- en nadelen van het Detox-dieet helder op een rij en trokken een conclusie. Je vindt ons oordeel over het Detox-dieet én ruim 50 andere populaire dieetboeken in het dieetoverzicht. Kijk direct welk dieet bij jou past.

Wat is het Detox-dieet?

Zeven dagen voordat je aan het Detox-dieet begint moet je minderen of zelfs stoppen met het eten van bepaalde voedingsstoffen. Daarop volgt een dag vasten, waarbij je alleen (veel) water en een mengsel van sappen en specerijen mag drinken. Daarna volgen weer 3 dagen die op de eerste 7 lijken.

Bekijk of het Detox-dieet bij jou past
 

Alle diëten en dieetboeken die we bekeken:

Detox Dieet 
Herbalife 
Low carb-dieet 

Mediterrane dieet

Opgewicht: grip op koolhydraten

Weight Watchers

Nieuw & interessant