icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

De beste halfautomaat

Bij halfautomaten heb je zelf de volledige controle over de espresso: je bepaalt de koffie, de doorlooptijd en de doorloopsnelheid. Tussen halfautomaten zijn er enorme prijsverschillen. Wij testen de populairste modellen in het segment tot €1000.

De Beste uit de Test zit met €800 aan de top. De Beste Koop is verkrijgbaar voor €160. 

Jonne Hage
Jonne Hage

Expert Woning & Huishouden


De best geteste halfautomaat

Lees alles over de geteste halfautomaten, kooptips, Beste uit de Test en Beste Koop. Bekijk de testresultaten (alleen voor leden) of koop het losse testrapport halfautomaten (ook voor niet-leden).

Bekijk de testresultaten Bestel het testrapport Espressomachines
 • Beste_categorie_Espressohalfautomaat

  Beste uit de Test

  Vanaf € 769,-

  Testoordeel 7,5

  1 review

 • Beste_categorie_Espressohalfautomaat

  Beste Koop

  Vanaf € 159,-

  Testoordeel 7,3

  2 reviews

De beste espressomachines

Wij testen espressomachines uit verschillende categorieën: gesloten portiesystemen zoals Nespresso, volautomaten en halfautomaten.

Top-3 aandachtspunten uit de test

 1. Prijs: de prijzen lopen behoorlijk uiteen, vanaf ongeveer €50 tot meer dan €2000. Maar een goede espressomachine hoeft niet duur te zijn.
 2. Uitvoeringen: espressomachines zijn in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. Er zijn variaties in kleur en in voorzieningen. Met de een kun je bijvoorbeeld melk opschuimen en met de ander niet. Ook de wijze van opschuimen kan verschillen: automatisch, met een stoompijpje of een slangetje dat melk opzuigt uit een pak of beker. 
 3. Ontkalken: het ontkalken duurt gemiddeld een half uur tot een uur. De bijgeleverde informatie over het hoe en wat bij het ontkalken is soms minimaal. Bij sommige machines is handmatig ontkalken zelfs helemaal niet nodig: het hele proces is dan geautomatiseerd.

Bekijk de testresultaten en kies de espressomachine die voldoet aan jouw wensen.

Waar wij op letten

Wij testen de espressomachines uitgebreid en onafhankelijk op:

 • kwaliteit van de koffie
 • prijs
 • energiegebruik
 • temperatuurstabiliteit
 • geluid 
 • gebruiksgemak
 • extra's

We kwamen tot opmerkelijke ontdekkingen! Een Beste Koop onder de cupsystemen koop je al voor zo'n €80. Wil je ook melk op kunnen schuimen, dan worden de apparaten wat duurder. Bekijk de testresultaten en bespaar direct door de beste espressomachine aan te schaffen.

Onafhankelijk onderzoek

Wij testen producten en diensten onafhankelijk, daardoor kun je op ons advies volledig vertrouwen. Het onderzoek dat wij doen betalen wij van de contributie van onze leden. Wil je dat wij onafhankelijk onderzoek kunnen blijven doen? Sluit je aan bij de Consumentenbond. Je bespaart daarbij tot honderden euro's per jaar en profiteert van vele voordelen!

Bekijk de testresultaten