icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Archief Vitamines en voedingssupplementen

Hier vind je alle eerder verschenen artikelen binnen Vitamines en voedingssupplementen.


2018

Nieuws | 3 oktober 2018

Verbod op schadelijke doseringen vitamine B6

Vitaminepillen met te veel vitamine B6 zijn vanaf 1 oktober verboden. Fabrikanten mogen ze niet meer op de markt brengen.

8 juni 2018

8 vragen over melatonine

Slaapproblemen zou je gemakkelijk verhelpen met melatonine. Toch is het niet zo simpel. Het kan zelfs averechts werken.

2017

Eerste indruk | 8 november 2017

Vitastiq: zelf vitaminewaardes meten

De Vitastiq is een apparaat waarmee je zelf eenvoudig de vitamine- en mineralenniveaus in je lichaam kunt checken. Klinkt handig, maar blijkt misleidend.

Nieuws | 6 oktober 2017

Supplementen bevatten niet altijd beloofde hoeveelheid jodium

Supplementen op basis van kelp bevatten niet altijd de hoeveelheid jodium die fabrikanten claimen en overtreden daarmee de wet.

Test | 6 oktober 2017

Test jodiumsupplementen

Bij een jodiumtekort is het aan te bevelen om een supplement te gebruiken. Maar let op: niet elk supplement bevat de beloofde hoeveelheid jodium.

23 mei 2017

Hoe voorkom je een vitamine D-tekort?

Vitamine D is belangrijk voor sterke botten en tanden. Sommige mensen lopen extra risico op een vitamine D-tekort.

2016

20 december 2016

Archief Vitamines en voedingssupplementen

Hier vind je alle eerder verschenen artikelen binnen Vitamines en voedingssupplementen.

14 juni 2016

Extra vitamines of mineralen nodig?

Niet iedereen krijgt voldoende vitamines en mineralen binnen via de voeding. Check of je wat extra's nodig hebt, en zo ja wat.

11 mei 2016

Voedingssupplementen

Over het gebruik van voedingssupplementen zijn veel vragen. Daarom hebben wij de belangrijkste vragen op een rijtje gezet.

31 maart 2016

Vitamines voor baby's

Denk aan vitamine D- en K-druppels: van die vitamines heeft je baby meer nodig dan in de moedermelk of flesvoeding zit.

Nieuws | 14 januari 2016

Veel kinderen hebben een vitamine D- tekort

Kinderen lopen een grotere kans op een tekort aan vitamine D. Daarom adviseert de Gezondheidsraad om ze tot 4 jaar (10 microgram) extra vitamine D te geven uit pilletjes of druppels.

2014

Nieuws | 30 september 2014

Doelgroepmultivitaminen niet altijd compleet

Kinderen, senioren, al dan niet zwangere vrouwen: er zijn multivitaminen voor tal van doelgroepen. Dat lijkt makkelijker dan het is. Uit een steekproef van de Consumentenbond blijkt namelijk dat sommige van deze multivitaminen onvoldoende van de extra's bevatten die de doelgroep ervan nodig heeft.

Nieuws | 12 september 2014

Doses in kindervitamines erg hoog

Multivitaminepillen voor kinderen bevatten veel meer vitamines dan wat ze dagelijks nodig hebben. Dat blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond naar 15 potjes kindervitamines. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) die op de etiketten staat, slaat op volwassenen en niet op kinderen. Een teveel aan vitamines kan in sommige gevallen gevaarlijk zijn. De Consumentenbond pleit bij het Ministerie van Volksgezondheid voor aanpassing van de regels voor etiketten.

11 september 2014

Multivitamines voor kinderen

Er zijn veel verschillende multivitamines voor kinderen te koop. Heeft je kind ze echt nodig? Onze antwoorden op veelgestelde vragen.

2013

Nieuws | 11 april 2013

Vitamine K-supplement goed tegen botverlies

Bij vrouwen na de overgang kan extra vitamine K2 helpen het bot sterk te houden. Dat blijkt uit een Maastrichtse studie onder 244 postmenopauzale vrouwen.

2012

Nieuws | 1 november 2012

Nieuwe vitamine D-adviezen

De Gezondheidsraad (GR) heeft nieuwe adviezen voor vitamine D opgesteld. Vergeleken met het vorige advies uit 2008 zijn er een aantal dingen veranderd: alle ouderen boven de 70 jaar wordt geadviseerd om dagelijks een supplement van 20 microgram (mcg) nemen. Ook vervalt het advies aan vrouwen die borstvoeding geven; zij hoeven nu geen extra vitamine D meer te slikken. Van vitamine D is overtuigend bewezen dat het het risico op rachitis en botbreuken verkleint. De bewijzen voor effecten op kanker en hart- en vaatziekten zijn op dit moment nog onvoldoende.

12 september 2012

Vitamines

Welke vitaminen zijn er allemaal, waar zitten ze in en hoeveel heb je ervan nodig? Een overzicht.

Nieuws | 6 september 2012

Waarschuwing voor supplementen met DMAA

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (nVWA) waarschuwt tegen supplementen met de stof DMAA. Wereldwijd zijn ernstige bijwerkingen, zoals hersenbloedingen, in verband gebracht met het gebruik van producten met DMAA.

Nieuws | 21 mei 2012

Extra vitamine D riskant bij te weinig calcium

Extra vitamine D kan juist een nadelig effect hebben op de stevigheid van je botten als je te weinig calcium binnen krijgt. Dat blijkt uit een onderzoek van de Katholieke Universiteit van Leuven.


Filter op artikelen

Zoek binnen de website

Vul een zoekterm in