icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Duurzame voeding raakt in

Nieuws|De eerste helft van 2011 gaven Nederlanders liefst 39% meer uit aan duurzame voeding dan het jaar ervoor. De omzet van biologische voeding steeg met 29%, die van diervriendelijk eten met 56%.

Rosa Rolvink

Rosa Rolvink , Expert Voeding & Gezondheid Gepubliceerd op:24 januari 2012


Bij biologische voeding zijn vooral zuivel, vleeswaren en eieren populair, zo blijkt uit de halfjaarcijfers van het LEI, onderdeel van Wageningen Universiteit. Nederlandse supermarkten hebben onlangs de ambitie uitgesproken in 2020 alleen nog duurzaam vlees te verkopen.

Nieuw & interessant

  • Alpro kwark
    22 jun.

    Geproefd: Alpro Go On vegan kwark

    Naast plantaardige yoghurt, heb je nu ook plantaardige kwark: Alpro Go On. Wij proefden het en bekeken de voedingswaarde.
  • Satesaus1_1200x800
    19 jun.

    Test satésaus

    De supermarkt staat vol met kant-en-klare varianten die je binnen enkele minuten op tafel zet. Lekker makkelijk natuurlijk. Maar hoe (on)gezond zijn deze sauzen? Wij bekeken 17 varianten.
  • Tussendoortjes 1200x800
    9 jun.

    Tussendoortjes langs de Nutri-Score-meetlat

    Het aanbod tussendoortjes is enorm. Vaak lijken ze ook heel verantwoord, maar zijn ze dat niet. Nutri-Score helpt je bij het maken van een echt gezondere keuze.
  • Smaakt Low carb brood bio
    4 jun.

    Geproefd: Less carb proteïne roggebrood

    Albert Heijn verkoopt proteïne-roggebrood van het merk Smaakt. Hoe gezond en smakelijk is dit?