icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Hypotheek-Icoon-150

Compenseer mijn woekerpolis!

Wij eisen meer compensatie voor woekerpolissen.     Strijd mee!

Woekerpolis: stichtingen en belangenorganisaties

Zelf een schadevergoeding claimen bij je verzekeraar is lastig. Er zijn een aantal stichtingen en belangenorganisaties die strijden voor een collectieve of individuele compensatie. Je hierbij aanmelden is vele malen makkelijker en goedkoper dan zelf de strijd aangaan. Bij welke organisaties kun jij je nog aansluiten?
Barbara van der Est
Barbara van der Est

Expert Geld & Verzekering

Artikel stichtingen en belangenorganisaties

De woekerpolisaffaire werd in 2006 groot nieuws via tv-programma TROS Radar. Consumenten en claimorganisaties zijn de strijd aangegaan met de verzekeraars, maar helaas is de woekerpolisellende ruim 10 jaar later nog niet voor alle betrokken passé. 

Collectieve compensatieregelingen

Verzekeraars hebben consumenten inmiddels een (te) lage compensatie gegeven voor hun woekerpolis, op grond van de collectieve regelingen van Stichting Verliespolis en Stichting Woekerpolis Claim.

Claimorganisaties

Er zijn een aantal organisaties die nog steeds actie voeren voor consumenten door een (hogere) schadevergoeding voor hun woekerpolis te claimen. Sommige werken voor klanten van alle verzekeraars, andere richten zich op klanten van een bepaalde maatschappij.

Voor het aanmelden bij een collectieve of individuele procedure geldt vaak 'no cure no pay': je betaalt een percentage van je compensatievergoeding aan je claimorganisatie als die succes heeft. Wakkerpolis vraagt daarnaast nog een jaarlijkse bijdrage.
 

Claimorganisatie                                   

Polissen                      

  Collectieve procedure  

Individuele procedure

 

Ontwoekeradvies                

ConsumentenClaim   Aegon, ASR, Nationale-Nederlanden, Reaal.   ja   ja   ja
Vereniging Woekerpolis.nl   Alle woekerpolissen.   ja   nee   nee
Wakkerpolis   Nationale-Nederlanden en het vermogensgroeiplan van Avéro Achmea.   ja   nee   nee
Stichting Odin   Alle woekerpolissen.   nee   nee   ja
Stichting Woekerpolisproces   Aegon, Allianz, ASR, Nationale-Nederlanden, Reaal.   ja   ja   nee

 

Consumentenbond daagt Nationale-Nederlanden en ASR voor de rechter

De Consumentenbond dagvaardigt Nationale-Nederlanden (NN) en ASR. Bij NN gaat het om 5 NN-woekerpolissen, bij ASR om de Waerdye-polis. Deze verzekeraars blijven weigeren om hun gedupeerden eerlijk te compenseren. De Consumentenbond komt op voor alle consumenten die een NN-polis of een ASR-Waerdye-polis hebben (gehad).

Steun onze acties en strijd mee:

asr8

Nieuw & interessant

 • nieuwsbericht woekerpolissen
  14 jul.

  Woekerpolisdeal Allianz onacceptabel

  De overeenkomst tussen Allianz en enkele claimorganisaties over woekerpolissen, krijgt forse kritiek van de Consumentenbond en Stichting AllianzDINPlanDupe. De Consumentenbond en de stichting vinden de compensatie te mager.

 • woekerpolis faillissementswet
  19 dec.

  Verdwijntruc woekerpolis: faillissementswet

  Met een nieuwe wet probeert de overheid de gevolgen van de woekerpolisaffaire in te dammen. De verzekerde wordt mede aansprakelijk.
 • nieuwsbericht woekerpolissen
  Nieuws  |  4 jul.

  Woekerpolisdeal Allianz onacceptabel

  De overeenkomst tussen Allianz en enkele claimorganisaties over woekerpolissen, krijgt forse kritiek van de Consumentenbond en Stichting AllianzDINPlanDupe. De Consumentenbond en de stichting vinden de compensatie te mager.
 • ontwoekerstappenplan
  12 dec.

  Ontwoekerstappenplan

  Met ons stappenplan kun je zelf bepalen wat je het beste met je woekerpolis kunt doen. Vul de vragen in en ontvang per mail een rapport met alle informatie die voor jou belangrijk is.