icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
De beste zorgverzekering, die wil jij toch ook? |

Vergelijk en stap over

zorgicoon-45x45px

Zwanger

Zwanger zijn, wat een bijzondere periode in je leven. Er verandert op zoveel vlakken van alles. Zeker bij een eerste kind kan de ervaring overweldigend zijn. We bieden je enkele praktische handvatten zoals een babyuitzetlijst van en door ouders en wat je in je bevallingstas stopt.
Lauri Ten Grotenhuis
Lauri Ten Grotenhuis

Expert Woning & Huishouden

zwanger verwachting baby

Zwanger zijn

Je staat aan het begin van een keur aan keuzes waar je misschien nog weinig informatie over hebt. Of je zwanger bent test je met een zwangerschapstest. De eerste keuze van vele, maakt het uit welke je kiest? En wat is er bijvoorbeeld te kiezen bij zwangerschapscursussen en echo's? Wat vergoedt de zorgverzekering bij een zwangerschap dat allemaal? Hoe zit het eigenlijk met reizen tijdens je zwangerschap?

Regelen en kopen tijdens de zwangerschap

Als je wat verder bent zul een en ander moeten gaan organiseren. Bekijk onze handige checklist voor wat je moet regelen. Werk je, dan is het ook goed om te weten hoe het zit met zwangerschapsverlof.

De kinderkamer moet in de loop van de zwangerschap ook worden ingericht, maar wat heb je eigenlijk allemaal echt nodig? Voor onze babyuitzetlijst vroegen we 1000 ouders wat zij nu echt handig vonden. Andere ouders hadden ook goede tips voor de inhoud van je bevallingstas.

Niets vergeten? Schrijf je in voor de nieuwsbrief Mama telt af! Dan ontvang je elke maand praktische tips voor je zwangerschap.

Als je kind geboren is

Als jullie niet getrouwd zijn en geen geregistreerd partnerschap hebben, kan je partner en/of biologische vader het kind nu nog erkennen. De vader legt door de erkenning vast dat hij het vaderschap aanvaardt. Het erkennen kan tegelijk met de geboorteaangifte in de gemeente waar de baby geboren is. De geboorteaangifte moet je binnen 3 dagen doen.

De kraamhulp is er de eerste dagen om je op weg te helpen. Op de eerste dag dat de kraamhulp er is, wordt opnieuw gekeken naar hoeveel uren kraamzorg je nodig hebt. Halverwege de kraamperiode wordt dat nogmaals beoordeeld.

Zorgverzekeringen vergelijken bij zwangerschap

Een kindje op komst? Controleer of je huidige verzekering voldoende dekking biedt bij zwangerschap. Met de Zorgvergelijker vind je in een paar simpele stappen een zorgverzekering die aansluit bij je wensen.

Naar de Zorgvergelijker

zorgbeeldvergelijker_op_ipad_maat

Nieuw & interessant

 • op schoot bij juffrouw

  Opvoeding en kinderopvang

  Wat kost kinderopvang waar moet je rekening mee houden? En wat als je hulp nodig hebt met de opvoeding?

 • Kinderwagen-iCandy-Orange-eerste-indruk
  Eerste indruk  |  26 okt.

  iCandy Orange

  De iCandy Orange is een combinatie-kinderwagen. Is het een gebruiksvriendelijke kinderwagen?
 • EasyWalker_CB
  Eerste indruk  |  30 jun.

  Easywalker Harvey

  De Easywalker Harvey is een combinatie-kinderwagen. Hij is om te bouwen naar een duowagen voor 2 kinderen van dezelfde of verschillende leeftijden.Hoe gebruiksvriendelijk is hij?