! Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid en snelheid om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Zwanger

Zwanger

Zwanger zijn: een bijzondere periode in je leven. Zeker bij een eerste kind kan de ervaring overweldigend zijn. We geven je een paar praktische handvatten, zoals een babyuitzetlijst voor en door ouders en een overzicht van wat je in je bevallingstas stopt.

Lauri Ten Grotenhuis

Lauri Ten Grotenhuis , Expert Woning & Huishouden Bijgewerkt op:3 december 2020


Zwanger zijn

Met een zwangerschapstest kun je testen of je in verwachting bent.  Dat is helder, maar wat valt er bijvoorbeeld te kiezen  qua zwangerschapscursussen en echo's? Wat vergoedt de zorgverzekering bij een zwangerschap? En hoe zit het met eten en reizen tijdens je zwangerschap?

Regelen en kopen tijdens de zwangerschap

Ben je al wat verder, bekijk dan onze handige checklist voor wat je moet regelen. En wat moet je allemaal weten over het zwangerschapsverlof?

Ook zetten we op een rij wat je nodig hebt voor de babykamer. Voor onze babyuitzetlijst vroegen we 1000 ouders wat zij nu echt handig vonden. Andere ouders hadden weer goede tips voor de inhoud van je bevallingstas.

Niets vergeten? Schrijf je in voor Mama telt af! Dan ontvang je elke maand praktische tips voor de zwangerschap.

Als je kind geboren is

Zijn jullie niet getrouwd en heb je geen geregistreerd partnerschap, dan kan je partner en/of biologische vader jullie kind erkennen. De vader legt door de erkenning vast dat hij het vaderschap aanvaardt. Het erkennen kan al tijdens de zwangerschap, maar kan ook tegelijk met de geboorteaangifte in de gemeente waar de baby geboren is. De geboorteaangifte moet je binnen 3 dagen doen.

De kraamhulp is er de eerste dagen om je op weg te helpen. Op de eerste dag wordt opnieuw gekeken naar hoeveel uren kraamzorg je nodig hebt. Halverwege de kraamperiode wordt dat nogmaals beoordeeld.

Na de kraamperiode ga je voor controles naar het consultatiebureau.

De beste en veiligste producten voor je kind

Wij testen regelmatig producten die je nodig hebt voor je baby. Zoals babymatrassen en kinderwagens. Zo kies jij voor het beste.

bad badderen schuim sop zeepsop spelen douche badkamer kind peuter

Nieuw & interessant