icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
apps-op-smart-tv-1920x500px.jpg

Apps op smart-tv’s moeten blijven werken

Sommige apps op smart-tv’s werken niet meer, terwijl die tv nog maar een paar jaar oud is. Dat is niet acceptabel. Fabrikanten moeten hun verantwoordelijkheid nemen en zorgen dat belangrijke apps op hun smart-tv's blijven werken.

Vertel het ons!

Heb jij een smart-tv waarbij een belangrijke app het ineens niet meer doet? Laat het ons weten! Gesterkt door jullie ervaringen gaan wij bij de fabrikanten aandringen op oplossingen.

Bedankt! We hebben je melding in goede orde ontvangen en gebruiken deze informatie voor onze onderzoeken.

Verkeerde invoer!

Verkeerde invoer!

Verkeerde invoer!

Verkeerde invoer!

Verkeerde invoer!

Verkeerde invoer!

Vul een geldige naam in

Vul een geldig e-mailadres in.

De geselecteerde bestanden zijn groter dan de toegestane maximale grootte.

Meld je aan voor de Consumentenbond Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van activiteiten, tests, acties. We gebruiken je persoonsgegevens alleen voor het versturen van de nieuwsbrief. Je ontvangt maximaal 1 e-mail per week. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief zelf.
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacybeleid

Apps worden niet 'gerepareerd'

Sommige apps op smart-tv’s werken niet meer en dit wordt niet ‘gerepareerd’ door de fabrikant. Voorbeelden van apps die het niet meer doen zijn:

  • NPO-app op verschillende smart-tv’s
  • RTL XL-app op oudere Philips smart-tv's
  • YouTube-app op sommige LG en Sony televisies
  • Skype-app op Samsung smart-tv’s

Wij vinden dat belangrijke apps op smart-tv’s gewoon moeten blijven werken. Fabrikanten moeten daarover afspraken maken met de app-makers. Ook vinden we dat fabrikanten een compensatie moeten bieden voor gedupeerden die smart-tv’s bezitten waarop de apps het ineens niet meer doen.

Help onze oproep aan fabrikanten te versterken en deel jouw ervaring.

Hoe lang moeten tv-apps ondersteund worden?

We willen graag weten wat jouw mening is. Toen wij in 2014 aan consumenten vroegen hoe lang zij vonden dat apps moesten blijven werken, antwoordden de meesten 'zo lang de televisie wordt gebruikt'. We weten dat consumenten een televisie gemiddeld 6 jaar gebruiken. 

Welke tv-apps wil jij niet missen?

Ook hier horen we graag jouw mening. Uit de enquête die wij eerder uitvoerden, bleek dat de apps van Netflix, YouTube en NPO erg populair waren, maar ook de apps Spotify en RTL XL.

Maak je tv (weer) smart

Als je smart-tv apps verliest, kun je met een losse mediaspeler (zoals Google Chromecast of Apple TV) je tv weer ‘smart’ maken. Je sluit de mediaspeler aan via een HDMI-poort van je tv en je bedient deze met een losse afstandsbediening of een smartphone. Zo maak je je tv smart.

Meer lezen: