! Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid en snelheid om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Nationale-Nederlanden: Kom over de brug!

Nationale-Nederlanden is een van de verzekeraars die veel woekerpolissen heeft verkocht, maar gedupeerde klanten veel te weinig compensatie heeft betaald. Wij komen op voor de belangen van gedupeerde klanten.

Collectieve rechtszaak Nationale-Nederlanden

Nationale-Nederlanden heeft tussen eind jaren tachtig en begin van deze eeuw meer dan een half miljoen consumenten gedupeerd met een woekerpolis. Nationale-Nederlanden heeft stiekem kosten en een torenhoge overlijdensrisicopremie in rekening gebracht. De Consumentenbond vindt dat Nationale-Nederlanden deze kosten aan consumenten moet terugbetalen.

De Consumentenbond voert een rechtszaak tegen Nationale-Nederlanden om af te dwingen dat consumenten een redelijke compensatie krijgen. Dat is tot nu tot niet gebeurd: de bestaande compensatieregeling is volstrekt ontoereikend.

Het gaat om de woekerpolissen genaamd:

  • Flexibel Verzekerd Beleggen
  • Bedrijfs Effect Sparen
  • ING Bank Privé Pensioenplan
  • ING Bank Bedrijfsspaarpolis
  • ING Bank Flexibel Spaarplan

​De Consumentenbond voert een zogenoemde collectieve rechtszaak. Dat is een rechtszaak waarbij een belangenorganisatie opkomt voor de gelijksoortige en gemeenschappelijke belangen van alle gedupeerden. Bij een collectieve rechtszaak hoeven niet alle gedupeerden zelf een rechtszaak te voeren.

Lees meer over onze collectieve rechtszaak

nationale-nederlanden-vlag

Goeie actie? Word lid

Vind jij het ook belangrijk dat wij opkomen voor de belangen van álle consumenten in Nederland? Steun ons dan en word lid. Kies het lidmaatschap dat het beste bij je past. Bijvoorbeeld toegang tot al onze testinformatie voor producten en diensten. Of juridische hulp bij consumentenproblemen.

Kies je lidmaatschap