icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Televisie-claim

Te veel betaald voor je tv? Claim compensatie

Kocht je tussen 2013 en 2018 een televisie? Samsung liet je te veel betalen. Ook andere merken werden hierdoor duurder.  Wij eisen schadevergoeding, welk merk je ook kocht. Doe mee en claim compensatie.

Wil je weten hoe het precies zit? Lees de veelgestelde vragen.

TV-claim_header-kleiner-1200x800px
Duizenden gedupeerden

Wat is er mis?

Tussen 2013 en 2018 maakte Samsung verboden afspraken over verkoopprijzen van televisies. Ook andere merken werden daardoor duurder. Duizenden consumenten betaalden te veel voor een nieuwe televisie. 

Onze eisen

We willen dat Samsung consumenten compenseert. We proberen dit af te dwingen via de rechter. Of door een schikking met Samsung.

Wat gaan we doen?

Wij gaan voor jou het juridisch gevecht aan. Kocht je in de periode 9 januari 2013 t/m 7 december 2018 een televisie van Samsung of een ander merk? Doe mee.

Claim compensatie

 

 

 

Samsung maakte verboden prijsafspraken over televisies. Ook andere merken werden daardoor duurder.

 

 

Hoe werkt het?

Wanneer een bedrijf de concurrentie vervalst heb jij als slachtoffer recht op schadevergoeding. Wij stappen voor jou naar de rechter. Want in je eentje maak je vaak geen schijn van kans. Zo willen we concurrentievervalsing door grote bedrijven stoppen. Voor deze claim werken Stichting Consumenten Competition Claims (SCCC), Consumentenbond en ConsumentenClaim samen.
 • meld-je-aan-1200x800px

  1. Meld je aan

  Aanmelden is gratis. Je hoeft geen lid te zijn van de Consumentenbond. Meld je aan.

 • stappen-naar-de-rechter-1200x800px

  2. We stappen naar de rechter

  Stichting Consumenten Competition Claims (SCCC) stapt samen met Consumentenbond en ConsumentenClaim naar de rechter. We eisen voor alle deelnemers schadevergoeding.

 • vergoeding-1200x800px

  3. Je krijgt een vergoeding

  Bij een positieve uitspraak of schikking krijg je schadevergoeding. Daar wordt een percentage van ingehouden. Als er geen schadevergoeding komt, betaal je niks. No cure, no pay.

Tijdlijn

21 december 2023

Start Televisie-claim

Tussen 2013 en 2018 maakte Samsung verboden over verkoopprijzen van televisies. Ook andere merken werden daardoor duurder. Duizenden consumenten betaalden te veel voor een nieuwe televisie. Dat te veel betaalde bedrag willen we graag terug.

Daarom ploft vandaag de dagvaarding van Stichting Consumer Competition Claims op de mat bij Samsung. Kopers van een televisie kunnen zich bij ons aanmelden voor de claim.

Meld je aan

13 november 2023

Rechter bevestigt: Samsung zat fout

De ACM deelde terecht een boete van €39 miljoen uit aan Samsung in september 2021. Dit is het oordeel van de rechtbank Rotterdam in een uitspraak in hoger beroep. De weg is nu vrij om schadevergoeding te eisen voor kopers van een televisie.

Lees het bericht van de ACM

24 december 2021

Volledige sanctiebesluit gepubliceerd

Vandaag publiceert de ACM het volledige besluit om Samsung een boete te geven van ruim €39 miljoen.

Lees hier het volledige besluit

29 september 2021

'Done, over 15 minuten zichtbaar'. Zo ging Samsung te werk.

De ACM geeft een onthutsend inkijkje in de manier van werken door Samsung. De fabrikant volgde geautomatiseerd de online-verkoopprijzen. Zodra de prijs zakte onder het door Samsung gewenste niveau, nam het bedrijf contact op met de webwinkelier.

Het gesprek ging vaak via WhatsApp. Samsung liet meestal weten ook andere webwinkeliers te zullen aansporen de prijs te verhogen. Omgekeerd vroegen webwinkeliers aan Samsung om andere concurrenten aan te spreken. Meestal met een schermafbeelding. Samsung reageerde hierop in de trant van 'geadviseerd' of 'Pff. ga er weer achteraan'.

Lees de toelichting van de ACM

14 september 2021

ACM deelt boete uit van ruim €39 miljoen

Samsung maakte zich van 9 januari 2013 tot en met 7 december 2018 schuldig aan het beïnvloeden van de online verkoopprijzen van televisies.

Ze oefenden druk uit op 7 webwinkeliers. Daardoor betaalden consumenten te veel voor hun Samsung-televisie. De ACM deelt hiervoor een boete uit aan Samsung van ruim €39 miljoen.

Lees het sanctiebesluit van de ACM

Veelgestelde vragen

Goeie actie? Word lid

Eerlijk is eerlijk, de Consumentenbond is nergens zonder zijn leden. Hoe meer steun hoe meer wij kunnen strijden voor een eerlijke en veilige markt. Steun ons ook. Je bent al lid voor €3,25 per maand.

Belangenbehartiging-acties-grey-1200x800px