icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Bespaar met het Energiecollectief |

Schrijf je nu in

Energiecollectief icon
Koopadvies

Bloeddrukmeter kopen: waar let je op?

Overweeg je om een bloeddrukmeter voor thuis te kopen? Wij vertellen je wanneer je er wel of niet één moet kopen, en welke je moet kiezen.

Bart Lucassen
Bart Lucassen

Expert Woning & Huishouden


1
Wel of niet thuis je bloeddruk meten

Ga je een bloeddrukmeter kopen? Kijk dan eerst of je er wel één nodig hebt:

  • Vraag altijd eerst aan je huisarts of de aanschaf van een bloeddrukmeter voor thuis een goed idee is.
  • Als je zwanger bent, een pacemaker hebt, last hebt van ernstige aderverkalking of hartritmestoornissen kan de meting onnauwkeurig zijn. Een bloeddrukmeter voor thuis is dan niet aan te raden.
  • Thuis bloeddruk meten kan helpen bij het nemen medicijnen of dieetvoorschriften beter vol te houden. Uit onderzoek blijkt dat zelf meten de betrokkenheid van mensen vergroot.
  • Bij thuis bloeddruk meten heb je geen last van het 'wittejasseneffect'. De spanning in de behandelkamer jaagt bij ongeveer 20% van de patiënten de bloeddruk op.
  • Omdat bloeddruk binnen korte tijd wisselt, zijn meerdere metingen, verspreid over meerdere dagen, noodzakelijk. Het is eenvoudiger en goedkoper om dit thuis te doen.
Koopadvies_channel1

2
Pols of bovenarm?

Er zijn 2 soorten bloeddrukmeters voor thuisgebruik: een polsbloeddrukmeter en een bovenarmbloeddrukmeter. Bloeddrukmeters voor de pols zijn wat goedkoper, maar een stuk minder nauwkeurig. We raden dus een bovenarmmeter aan.

Vergelijk alle polsbloeddrukmeters

Vergelijk alle bovenarmbloeddrukmeters

Koopadvies_channel2

3
Koop een betrouwbare bloeddrukmeter

Het meten van je bloeddruk is lastig en een meting is al snel onnauwkeurig. Dit geldt vooral voor de goedkopere bloeddrukmeters die je thuis kunt gebruiken.

Hoe weet je of een bloeddrukmeter wel correct meet? Daarvoor kun je terecht bij het Dabl instituut. Dit instituut controleert en publiceert een lijst met aanbevolen bloeddrukmeters. De Hartstichting neemt dat advies over.

Wij testen vrijwel alleen bloeddrukmeters die worden aangeraden door het Dabl instituut en de Hartstichting.

Bekijk de aanbevolen bloeddrukmeters die goed verkrijgbaar zijn.

Of kijk op de site van het Dabl voor de volledige lijst.

4
Kies het juiste manchet

Bovenarmbloeddrukmeters hebben een manchet. Dat is het gedeelte wat om de arm gaat. De manchetten zijn hard en voorgevormd of zacht. Uit onze test blijkt dat een hard en voorgevormd manchet comfortabeler is.

Ook zijn soms manchetten in meerdere maten te krijgen. Maar de standaard manchet blijkt vrijwel altijd goed te zitten. Extra grote of kleine manchetten heb je dus alleen nodig als je hele dikke of hele dunne armen hebt.

Koopadvies_channel4

5
Data exporteren naar je pc, tablet smartphone

Test bloeddrukmeters

illust-dossier-probleem-community
Community

Hulp nodig?

Waar moet ik op letten bij het meten van mijn bloeddruk? En moet ik mijnb bloeddruk thuis wel meten? Stel je vraag aan de Community of deel zelf je kennis en ervaring.

We zijn de topics aan het ophalen...


Er zijn helaas geen artikelen gevonden..