icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

De beste kruimeldieven

Test
|
Geknoeid? De kruimeldief is een handige huishoudhulp die je er zo even bij pakt. We hebben er 11 getest. Welke is de beste?
Irene Joris 2023

Irene Joris   Expert Woning & HuishoudenGepubliceerd op:21 november 2023

Kruimeldieven openingsbeeld

Alle kruimeldieven in de test:

Laatste update: 21 november 2023

Wij zijn er bijna..

Wat opvalt in de test kruimeldieven

 1. 1
  Goedkoop is duurkoop

  De beste kruimeldieven zuigen kruimels zonder problemen op, maar raken ook niet verstopt van een beetje stof. De goedkopere modellen in de test hebben duidelijk minder zuigkracht.

 2. 2
  Prettig in je hand

  Het is belangrijk dat de kruimeldief fijn in de hand ligt, zodat je geen last krijgt van je pols. Eén van de geteste modellen heeft een aan-knop die de hele tijd ingedrukt moet worden, wat heel vervelend is tijdens het zuigen.

 3. 3
  Vieze handen

  Het stofreservoir en de filter van een kruimeldief moet je regelmatig legen en schoonmaken. Het is fijn als dit een niet al te vies klusje is. Sommige kruimeldieven hebben handigheidjes waardoor je het filter niet met de vingers hoeft aan te raken.

Hoe wij de kruimeldieven testen 

We testten 11 kruimeldieven uitgebreid. We selecteerden de kruimeldieven die het best verkocht worden en die je ook in alle grote winkelketens vindt.

 • Stof en kruimels opzuigen
  Het belangrijkste onderdeel van deze test. We meten hoe krachtig de kruimeldief lucht opzuigt. Vervolgens laten we de kruimeldief in een speciale testopstelling confetti en houtschaafsel opzuigen. We meten hoeveel de kruimeldief heeft opgezogen na 1 keer op en neer te gaan en na 3 keer op en neer te gaan. Ook meten we na welke hoeveelheid opgezogen stof de kracht van de kruimeldief 40% is afgenomen. 
 • Gebruiksgemak
 • Geluid
 • Accu
 • Energiegebruik

Conclusie

De naam kruimeldief is ooit bedacht door Black+Decker als hun merknaam voor handstofzuigers. Een perfecte vondst, want kruimeldieven zuigen in no time kruimels op. Onze aanraders: ............ en de ........... zijn allebei ........... Deze kruimeldieven ontlopen elkaar weinig qua prestaties, maar zien er wel heel anders uit. De ........... is Beste uit de test, omdat hij beter is in het opzuigen van stof en stiller is dan de ........... 

Benieuwd naar de testresultaten?

Word lid en krijg direct toegang tot alle testresultaten van onze experts.

Probeer 7 dagen gratis

Heb je al het juiste lidmaatschap? Log dan in

Arrow_Blue