icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Professioneel getest!

De beste luchtreiniger voor jou, door ons getest

We hebben luchtreinigers uitvoerig getest. We testen hoe goed deeltjes en gassen uit de lucht gefilterd worden, het geluid, het gebruiksgemak en het stroomverbruik. Zo kies jij de beste.

predicaatjes-nieuwe header dossierhomepages

Wij hebben luchtreinigers voor je getest

Laatste update van de test: 10 april 2024
 • JuisteAankoop

  Professionele laboratoriumtest

  Onze onderzoekers testen elke luchtreiniger uitgebreid. Dat gebeurt in een professioneel testlab. Nieuwsgierig hoe wij testen? Bekijk het filmpje.

 • Miskoop

  Voorkom een miskoop

  Met onze test zie je in één oogopslag welke luchtreinigers goed zijn. Maar minstens zo belangrijk: je ziet ook welke je beter niet kunt kopen.

 • Onafhankelijk

  100% onafhankelijk

  Voor onze tests krijgen we geen geld van bedrijven of de overheid. We betalen de tests met een bijdrage van onze leden. Alleen zo kunnen we écht onafhankelijk onderzoek doen.

Benieuwd naar de testresultaten?

Geen lid? Geen probleem. Maak gratis kennis en bekijk direct de testresultaten.

3 highlights uit de test

We testen hoe goed deeltjes en gassen uit de lucht gefilterd worden, zodat je echt schone lucht in huis hebt. En we testen ook het geluid, het gebruiksgemak en het stroomverbruik .

 • Schone lucht

  1. Schone lucht

  Uit onze test blijkt dat een luchtreiniger de hoeveelheid ongewenste deeltjes vermindert. Alle modellen die we testen, verwijderen een deel van het stof, de pollen en de tabaksrook. Maar het verschil tussen de beste en de slechtste is groot.

 • ilters schoonmaken en vervangen

  2. Filters schoonmaken en vervangen

  Filters zijn essentieel voor een luchtreiniger. Als je een filter nooit schoonmaakt en/of vervangt, zal deze uiteindelijk verstoppen, dan is je luchtreiniger nutteloos. Wij merkten dat het het filter vervangen soms heel moeilijk is. Bij andere gaat het makkelijk, maar kost een filter meer dan €60.

 • Makkelijke bediening

  3. Makkelijke bediening

  In het ideale geval gaat de luchtreiniger automatisch voor je aan de slag wanneer de luchtkwaliteit te slecht wordt. Maar in onze test zien we ook het andere uiterste. Bediening met één knop zonder indicatie van de luchtkwaliteit. Dan is het maar een beetje gokken wat je doet.

Nieuwsgierig naar de verschillende luchtreinigers? Word dan nu lid en krijg toegang tot de testresultaten van luchtreinigers en alle andere producten die we testen.

Nooit meer een miskoop

Al 420.000 leden maken slimme keuzes. Wat doe jij?
Bespaar 10%
 • Kies & Koop

  5,25per maand

  Met Kies & Koop zie je direct welke producten het best beoordeeld zijn en maak je met gemak de juiste keuze.

  De belangrijkste voordelen

 • Meeste waarde
  Volledig & Vertrouwd

  9,25per maand

  Het meest complete lidmaatschap. Best beoordeelde producten en hulp bij financiële en juridische vragen.

  De belangrijkste voordelen

Onze lidmaatschappen zijn maandelijks opzegbaar. Wil je de papieren Consumentengids ontvangen? Voeg 'm toe in de volgende stap.

Sandra grijs achtergrond 900x900Sandra Molenaar

Directeur Consumentenbond

'Wat je ook wilt kopen, keuze is er genoeg. Maar de juiste keuze maken is vaak moeilijk. Wij bieden je gemak en zekerheid en deze combinatie maakt ons uniek. Een voorbeeld hiervan zijn onze uitgebreide producttests. Deze doen we in laboratoria onder leiding van deskundigen. We ontvangen hiervoor geen geld van bedrijven of overheden. Zo krijg jij 100% betrouwbare en onafhankelijke testinformatie.'

Onze producttests kosten natuurlijk wel geld. Om ze te kunnen blijven uitvoeren, hebben we jouw steun nodig. Sluit je ook bij ons aan en word lid.

Icoon award T 1200x500

Al meer dan 420.000
tevreden leden