icon-menulogo_footerpredssymbol-afradersymbol-bestekoopsymbol-besteuittest
Samen energie inkopen levert voordeel op|

Doe mee met ons Energiecollectief!

Energiecollectief icon
Hypotheek-Icoon-150

Compenseer mijn woekerpolis!

Wij eisen meer compensatie voor woekerpolissen.     Strijd mee!

Woekerpolissen

Een woekerpolis is een verzekering of spaarproduct waarbij met de premie wordt belegd. Hoe kom je erachter of je een woekerpolis hebt? En nog belangrijker, hoe kom je er weer vanaf? Bekijk onze tips om je woekerpolis te stoppen en (meer) compensatie te krijgen.
Barbara van der Est

Expert Geld & Verzekering

Home header woekerpolis

Wat is een woekerpolis?

Home wat is een woekerpolisVanaf 1993 zijn in Nederland 7 miljoen beleggingsverzekeringen (woekerpolissen) verkocht met een totale waarde van €100 miljard. Er werden bij de verkoop prachtige rendementen voorgespiegeld, maar in werkelijkheid ging €20 tot €30 miljard op aan kosten. Woekerwinsten voor verzekeraars en tussenpersonen. Vandaar de naam woekerpolis. 

Heb je een woekerpolis?

Home heb ik een woekerpolisSloot je een beleggingsverzekering of 'spaarproduct' af in de jaren '90 tot 2008 dan heb je hoogstwaarschijnlijk een woekerpolis. Bij deze beleggingsverzekeringen werden hoge eindkapitalen voorgespiegeld, maar de beloofde eindkapitalen worden niet bereikt. Meestal vallen de beleggingsresultaten tegen. Gaan er dan ook nog hoge kosten af én wordt de overlijdenspremie ieder jaar hoger? Dan bouw je in de polis nauwelijks waarde op. In het ergste geval moet je zelfs bijbetalen.

Wat moet je doen als je een woekerpolis hebt?

Heb je een woekerpolis? Onderneem snel actie en claim compensatie. De collectieve compensatieregeling is namelijk te laag. Na het claimen ben je niet klaar, je moet ook van de woekerpolis afkomen. Bekijk jouw opties met het ontwoekerstappenplan

Schadevergoeding woekerpolis

De verzekeraars moeten een standaardcompensatie betalen. Maar meestal valt er méér compensatievergoeding te halen. Sluit je aan bij een claimorganisatie of dien zelf een claim in. Bij een individuele claim is het raadzaam om een professional in te schakelen.
 

Consumentenbond daagt Nationale-Nederlanden en ASR voor de rechter

De Consumentenbond dagvaardigt Nationale-Nederlanden (NN) en ASR. Bij NN gaat het om alle NN-woekerpolissen, bij ASR om de Waerdye-polis. Deze verzekeraars blijven weigeren om hun gedupeerden eerlijk te compenseren. De Consumentenbond komt op voor alle consumenten die een NN-polis of een ASR-Waerdye-polis hebben (gehad).

Steun onze acties en strijd mee:

asr8

Nieuw & interessant

 • ASR
  Nieuws  |  11 mei.

  ASR moet hoge kosten woekerpolis terugbetalen

  ASR moet van het gerechtshof Den Bosch de ingehouden kosten inclusief wettelijk rente op een Falcon Levensplan-woekerpolis aan een klant terugbetalen.
 • HIPPO-1200x800
  Nieuws  |  27 mrt.

  Nationale-Nederlanden gedaagd om woekerpolissen

  Nationale-Nederlanden heeft honderdduizenden klanten met een woekerpolis nog steeds geen redelijke compensatie betaald. De Consumentenbond start daarom een rechtszaak tegen de verzekeraar.
 • Woekerpolis ASR
  Nieuws  |  3 feb.

  ASR-klant wint zaak om woekerpolis

  Deze week deden de Geschillencommissie van het Kifid én de rechter uitspraak in procedures tegen verzekeraar ASR over woekerpolissen. Wat betekenen de uitspraken voor gedupeerden?
 • ontwoekerstappenplan
  12 dec.

  Ontwoekerstappenplan

  Met ons stappenplan kun je zelf bepalen wat je het beste met je woekerpolis kunt doen. Vul de vragen in en ontvang per mail een rapport met alle informatie die voor jou belangrijk is.