icon-menulogo_footerpredssymbol-afradersymbol-bestekoopsymbol-besteuittest
Consumentenbond.nl
Kies zelf het ideale pakket|

Vergelijk internet, bellen en tv.

TriplePlay

Baas over eigen data

Bedrijven verzamelen allerlei gegevens van je. Onterecht een voorschot moeten betalen of afgewezen worden voor een abonnement kan het gevolg zijn. Wij gaan dit ‘dataverzamelen’ onderzoeken, geven je tips en stellen misstanden aan de kaak.

peter-kulche-redacteur-onderzoeker-nieuwWelke problemen zijn er?

Bedrijven verzamelen meer persoonlijke gegevens dan noodzakelijk. Ze maken niet duidelijk wat ze ermee doen en met wie ze deze gegevens delen. Daarnaast interpreteren ze steeds meer persoonlijke gegevens. Zij bepalen vervolgens wie dure of risicovolle consumenten zijn, om die zoveel mogelijk uit te sluiten.

Persoonlijke voorbeelden en tips

Je aanvraag voor een mobiel abonnement wordt afgewezen of je moet onterecht een voorschot van honderden euro’s betalen voor een energiecontract. Je hebt geen idee hoe dat komt en als je navraag doet, word je van het kastje naar de muur gestuurd. Ongelofelijk, maar het kan iedereen overkomen. Bekijk de video’s met voorbeelden. En lees meer over kredietchecks, ons standpunt en tips wat je zelf kunt doen.

 

  • Wat merk jij als consument?

    Bedrijven vragen veel gegevens van je. Op basis van een verkeerde beoordeling kunnen bedrijven je een voorschot laten betalen of weigeren voor een abonnement. 

  • Wat willen we bereiken?

    Dat bedrijven zorgvuldig omgaan met je gegevens. Daarnaast willen we dat je niet onterecht een voorschot moet betalen of uitgesloten wordt bij een abonnement. Meer informatie

  • Wie kan de verandering bewerkstelligen?

    Wij zullen bedrijven wijzen op hun fouten en vragen daar wat aan te doen. Bij overtreding van de wet schakelen we de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) in.

Dupe van je Data

Nieuws

Privacytips

Praat mee op de community

De Consumentenbond en jouw gegevens

De Consumentenbond probeert naar eer en geweten en zorgvuldig om te gaan met jouw gegevens. Heb jij een opmerking of vragen over ons privacybeleid? Laat het ons dan weten.