icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Professioneel getest!

De beste cv-ketel voor jou, door ons getest

Welke cv-ketel levert het hoogste rendement en warmwatercomfort, en is betrouwbaar? Wij hebben het voor je uitgezocht. Door zelf de cv-ketels grondig te testen. Zo kunnen we je een eerlijk advies geven en kun jij beter kiezen.

predicaten

Wij hebben cv-ketels voor je getest

Laatste update van de test: 14 december 2023
 • JuisteAankoop

  Professionele laboratoriumtest

  Onze onderzoekers testen elke cv-ketel uitgebreid. Dat gebeurt in een professioneel testlab. Nieuwsgierig hoe dit werkt? Bekijk het filmpje.

 • Miskoop

  Voorkom een miskoop

  Met onze test zie je in één oogopslag welke cv-ketels goed zijn. Maar minstens zo belangrijk: je ziet ook welk je beter niet kunt kopen.

 • Onafhankelijk

  100% onafhankelijk

  Voor onze tests krijgen we geen geld van bedrijven of de overheid. We betalen de tests met een bijdrage van onze leden. Alleen zo kunnen we écht onafhankelijk onderzoek doen.

Benieuwd naar de testresultaten?

Geen lid? Geen probleem. Maak gratis kennis en bekijk direct de testresultaten.

3 highlights uit de test

We testen cv-combiketels van alle bekende merken. Allemaal hoogrendementsketels, toch is de een zuiniger dan de ander. Ook de wachttijd aan de kraan wisselt nogal. Lees meer over hoe wij cv-ketels testen.

 • Cv-ketels highlight 1 - energiezuinig

  1. Energiezuinig

  Iedereen wil een comfortabel warm huis, maar die ketel moet daar wel zo min mogelijk aardgas voor gebruiken. We testen daarvoor het rendement in verschillende standen. Ook kijken we of de ketel een opgewarmd huis goed warm kan houden op een laag pitje. Uiteraard meten we wat de zuinigste ketels zijn bij het verwarmen van kraanwater. Daar zien we grote verschillen.

 • Cv-ketels highlight 2 - comfort

  2. Comfortabel warm water

  Hou je van uitgebreid badderen? Dan wil je waarschijnlijk je bad snel vol hebben met warm water. Onder de douche mogen wisselende temperaturen je humeur niet bederven. We testen daarom de hoeveelheid, snelheid, stabiliteit en temperatuur van het warme kraanwater. Bij sommige ketels moet je veel langer wachten dan bij andere.

 • Cv-ketels highlight 3 - betrouwbaar

  3. Betrouwbaar

  Niets is zo frustrerend als een cv-ketel die uitvalt, als de vorst juist invalt. Daarom vertellen wij je welke merken volgens ons panel van duizenden consumenten goed scoren op levensduur, betrouwbaarheid en tevredenheid. Het is zeker niet zo dat alle goedkopere verwarmingsketels minder goed bevallen, maar kijk wel goed wélke je kiest.

Nieuwsgierig naar de verschillen tussen cv-ketels op deze en nog veel meer punten? En welke verwarmingsketel als beste uit de test komt?
Word dan nu lid en krijg toegang tot de testresultaten van cv-ketels en alle andere producten die we testen.

Nooit meer een miskoop

Al 420.000 leden maken slimme keuzes. Wat doe jij?
Bespaar 10%
 • Kies & Koop

  5,25per maand

  Met Kies & Koop zie je direct welke producten het best beoordeeld zijn en maak je met gemak de juiste keuze.

  De belangrijkste voordelen

 • Meeste waarde
  Volledig & Vertrouwd

  9,25per maand

  Het meest complete lidmaatschap. Best beoordeelde producten en hulp bij financiële en juridische vragen.

  De belangrijkste voordelen

Onze lidmaatschappen zijn maandelijks opzegbaar. Wil je de papieren Consumentengids ontvangen? Voeg 'm toe in de volgende stap.

Sandra grijs achtergrond 900x900Sandra Molenaar

Directeur Consumentenbond

'Wat je ook wilt kopen, keuze is er genoeg. Maar de juiste keuze maken is vaak moeilijk. Wij bieden je gemak en zekerheid en deze combinatie maakt ons uniek. Een voorbeeld hiervan zijn onze uitgebreide producttests. Deze doen we in laboratoria onder leiding van deskundigen. We ontvangen hiervoor geen geld van bedrijven of overheden. Zo krijg jij 100% betrouwbare en onafhankelijke testinformatie.'

Onze producttests kosten natuurlijk wel geld. Om ze te kunnen blijven uitvoeren, hebben we jouw steun nodig. Sluit je ook bij ons aan en word lid.

Icoon award T 1200x500

Al meer dan 420.000
tevreden leden