icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Van hypotheek tot verhuisdoos |

Stap voor stap naar je nieuwe huis.

icoon nieuw huis

Archief Afzuigkappen

Hier vind je alle eerder verschenen artikelen binnen Afzuigkappen.


2017

Nieuws | 20 november 2017

Afkoelingsperiode nodig in agressieve keukenbranche

37% van de consumenten die een keuken willen kopen, voelt zich onder druk gezet door agressieve verkoopmethoden. Dat blijkt uit een enquête van de Consumentenbond onder 7000 panelleden.

21 februari 2017

Huishoudbeurs 2017

De Consumentenbond bezocht de Huishoudbeurs 2017. Welke handige nieuwe producten zijn er dit jaar te vinden?

2016

Nieuws | 8 september 2016

Steeds meer downdraft

Steeds meer fabrikanten introduceren een downdraft afzuigkap. Zo'n afzuigkap is doorgaans geïntegreerd met een inductiekookplaat. Op de IFA zagen we duidelijke verschillen tussen de merken in de uitvoering van zo'n kap.

Nieuws | 25 februari 2016

Afzuigkappen is vernieuwd

Een betere opzet in een frisse vormgeving. We willen graag weten wat jij hiervan vindt.

27 januari 2016

Mijn afzuigkap gaat kapot na de garantieperiode. Wat kan ik doen?

Volgens de wet heb je recht op een deugdelijk product. Dat betekent dat het product moet voldoen aan de verwachting die je ervan mag hebben. Als de verkoper je niet wil helpen omdat de garantie is verlopen, kun je hem aanspreken omdat het product ondeugdelijk is.

27 januari 2016

Mijn afzuigkap gaat kapot binnen de garantieperiode. Wat kan ik doen?

Je hebt wettelijk recht op een deugdelijk (goed) product. Dat betekent dat het product moet voldoen aan de verwachting die je ervan mag hebben. Gaat het product in die periode stuk, dan heb je recht op gratis reparatie of vervanging. Je moet het product wel normaal gebruikt hebben

27 januari 2016

Hoe kan ik het beste klagen bij de verkoper?

Ben je niet goed behandeld door een verkoper? Of houdt een bedrijf zich niet aan de afspraken? Leg dan eerst in een gesprek de klacht voor aan de verkoper.

27 januari 2016

Hoe schrijf ik een klachtenbrief aan de verkoper?

Ben je in een gesprek met de verkoper niet uitgekomen? Of heb je besloten meteen een brief te schrijven? Stel dan in een brief de verkoper in gebreke vanwege niet nagekomen afspraken.

27 januari 2016

Garantieverzekering

Veel winkeliers bieden bij de aankoop van elektronica, witgoed en andere kostbare producten de mogelijkheid om een verzekering af te sluiten tegen zaken die niet door wettelijke garantie worden gedekt.

27 januari 2016

Wat kan ik het beste doen voor ik garantie bijkoop?

In sommige winkels is het mogelijk om garantie bij te kopen. De verkoper of fabrikant biedt dan zelf extra garantie aan of brengt dit onder bij een verzekeringsmaatschappij (verzekerde garantie).

12 januari 2016

Archief Afzuigkappen

Hier vind je alle eerder verschenen artikelen binnen Afzuigkappen.

12 januari 2016

Afzuigkap kopen: waar let je op?

Er is tegenwoordig een hoop variatie in afzuigkappen. Waar moet je allemaal op letten bij de aanschaf? En hoe zit het eigenlijk met de luchtafvoer? Wij geven je graag advies.

12 januari 2016

Gebruikstips voor je afzuigkap

Hoe installeer je een afzuigkap op de juiste manier? Of hoe kun je de afzuigkap energiezuinig gebruiken? Bekijk onze handige tips over installatie, onderhoud en gebruik en bespaar zo flink op je energierekening.

12 januari 2016

Haal je recht

Gaat er iets mis na aankoop van je afzuigkap? Heb je een probleem met de winkel of leverancier? Weet wat je rechten zijn en haal je gelijk. Wij helpen je graag verder bij kwesties over aankoop, garantie en voorwaarden.

2015

Nieuws | 20 juli 2015

Energielabel op de schop

De Europese Comissie heeft een voorstel ingediend om het huidige EU-energielabel voor huishoudelijke apparaten te herzien.

23 maart 2015

Zuinige afzuigkappen

Alle afzuigkappen die verkocht worden vanaf februari 2015 moeten aan wettelijke eisen voldoen.

2014

Eerste indruk | 10 september 2014

Domotica huishoudelijke apparaten binnen handbereik

We horen al jaren dat er apparaten komen die met ons, of met elkaar kunnen communiceren. Dit jaar neemt dat concrete vormen aan. Zo deden we al een eerste indruk op van de Samsung-wasmachine die via wifi te bedienen is. Op de IFA-beurs in Berlijn zagen we ook dat andere fabrikanten nu domotica echt handen en voeten hebben gegeven.

11 april 2014

Onderhoud van een afzuigkap

Of een afzuigkap het goed doet hangt voor een groot deel af van het onderhoud en de filters. Lees de tips.

2013

9 december 2013

Garantie

Winkelier en fabrikanten geven meestal 1 of 2 jaar garantie op hun producten. Ze beloven daarmee dat het product bij normaal gebruik gedurende die periode probleemloos functioneert. Wat houdt wettelijk garantie precies in?

2012

12 september 2012

Installatie van een afzuigkap

Doorgaans wordt door de fabrikant aanbevolen om de installatie over te laten aan een installateur, maar zelf doen kan ook. Lees de tips.


Zoek binnen de website

Vul een zoekterm in