! Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid en snelheid om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Cv-ketel huren met gasloos garantie

Nieuws|Consumenten die een nieuwe cv-ketel willen, maar niet zeker weten of hun woning in de nabije toekomst van het gas af gaat, kunnen terecht bij het nieuwe Cv-ketel collectief van de Consumentenbond met een zogenaamde gasloos-garantie.

Babs van der Staak

Babs van der Staak , Woordvoerder Gepubliceerd op:14 oktober 2019

cvketelcollectief

Nieuw in het Cv-ketel collectief van de Consumentenbond is de optie tot het huren van een ketel. Daarmee biedt het een alternatief voor consumenten die tegen de hoge aanschafprijs van een cv-ketel aanhikken of onzeker zijn over nu al investeren in alternatieve warmteoplossingen, zoals een warmtepomp.

Huren kan met een flexibel jaarcontract. Dat houdt in dat als een woning van het gas wordt afgekoppeld, ketelhuurders hun contract boetevrij mogen opzeggen. De ketel wordt dan kosteloos verwijderd. Een ketel huren kan vanaf €24 per maand inclusief garanties, onderhoud en het verhelpen van eventuele storingen.

Tegoedbon

Een ketel kopen via het Cv-ketel collectief kan ook, al vanaf €690. Ook hier wordt rekening gehouden met de mogelijkheid dat de woning later alsnog van het gas af gaat. Als dat gebeurt, kan hij de ketel retourneren en krijgt hij een tegoedbon voor de aanschaf van bijvoorbeeld een warmtepompinstallatie. Na het eerste jaar is dat tegoed €1000, daarna neemt het bedrag jaarlijks met 10% af tot een minimumbedrag van €250.

Goed getest

Het collectief biedt het beste aanbod in de markt op dit moment, tegen door de Consumentenbond opgestelde, consumentvriendelijke, voorwaarden. De ketels die worden aangeboden in het collectief zijn van de merken Intergas, ATAG en Remeha. Alle zijn als (zeer) goed beoordeeld in tests van de Consumentenbond.

Lees ook:

Nieuw & Interessant

 • De beste warmtepomp
  Test | 21 dec.

  Beste warmtepomp

  In een test warmtepompen bekeken we 6 hybride warmtepompen van bekende cv-ketelfabrikanten. Daarmee kun je tot €600 per jaar op je energierekening besparen. Er zijn flinke verschillen in kosten, besparingen en geluid.
 • Sequence hybride warmtepompen
  Test | 16 dec.

  Test: omkasting warmtepomp

  Met een speciale omkasting kun je de buitenunit van een warmtepomp veel stiller maken Groot is zo'n kast wel.
 • Artikel_slimmethermostatengebruiksmanagers
  Test | 26 aug.

  Test slimme thermostaten

  Slimme thermostaten: je kunt ze met een app bedienen en zijn soms zelfprogrammerend of uitbreidbaar met slimme radiatorknoppen. Welke is het beste voor welke situatie?