icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Bekijk de Vlucht Claim Service |

Compensatie tot €600 per persoon

VluchtClaimService

De meest betrouwbare auto's

Test | Verklein de kans op pech onderweg of op onverwachte reparatiekosten door een een betrouwbare auto te kiezen. Uit ons jaarlijkse onderzoek naar automankementen blijkt dat het met de meeste Japanse merken wel goed zit. Bij de Europese merken lopen de resultaten uiteen. Bekende merken blijken niet altijd betrouwbaar.
Gerard Kroon
Gerard Kroon

Expert Auto, Fiets & Reizen

Gepubliceerd op:  5 mei 2014

Bijgewerkt op:  25 oktober 2016


Benieuwd naar dit artikel?

Geen lid van de Consumentenbond? Geen probleem! Maak gratis kennis en krijg direct toegang.

Bekijk testresultaten

Kiezen voor een betrouwbare auto betekent dat je minder vaak bij de garage langs moet of ergens onderweg strandt. Uit ons jaarlijkse onderzoek naar automankementen blijkt dat er flinke verschillen zijn tussen de diverse merken en soms zelfs tussen de verschillende modellen bij een merk. 

De meest betrouwbare merken

Wil je de kleinste kans op problemen met je auto, dan kun je al jaren het beste een Japanse auto kiezen. Maar ook de merken uit het buurland Zuid-Korea - Hyundai en Kia - hebben flink gewerkt aan de betrouwbaarheid en vind je de laatste paar jaar in de top 10. De belangrijkste conclusies van ons onderzoek uit de laatste jaren op een rij.

De belangrijkste trends van de afgelopen jaren:

  • De betrouwbaarste auto's komen uit Japan: Mitsubishi, Honda, Suzuki en Toyota scoren allemaal ruim beter dan gemiddeld.
  • De minst betrouwbare zijn in de meeste klasses van Franse en Duitse afkomst. Bij recentere modellen zijn er vaak minder problemen.
  • 'Duitse degelijkheid' gaat lang niet altijd op.

Garantie auto's

Extra lange fabrieksgarantie kan van invloed zijn op je keuze voor een bepaald merk. De langste garantie wordt gegeven door Kia (7 jaar), gevolgd door Hyundai en Mitsubishi (5 jaar). Seat en Tesla geven op alle nieuwe auto's 4 jaar garantie. De meeste andere merken blijven op 2 of 3 jaar garantie steken. Er kan ook een kilometerbeperking van kracht zijn, bijvoorbeeld tot 100.000 km. De garantie geldt dan tot wat het eerst bereikt of verstreken is.

Lees ook:

2 maanden gratis

Maak 2 maanden gratis kennis met de Consumentenbond en bekijk direct dit artikel én al onze tests.