icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

De beste robotgrasmaaier

Robotgrasmaaiers beloven nogal wat: het gazon in topconditie, zonder dat je er zelf iets voor hoeft te doen. In de praktijk valt dat tegen: robotmaaiers hebben ook veel nadelen. Ze zijn nog steeds erg duur (vanaf €800), je kunt er gerust een dag voor uittrekken om ze in te stellen, en helemaal onderhoudsvrij zijn ze ook niet. Wel goed nieuws: het goedkoopste model uit de test deed het prima.

Bart Lucassen
Bart Lucassen

Expert Woning & Huishouden


Benieuwd naar de testresultaten?

Leden hebben onbeperkt toegang tot onze testresultaten. Geen lid? Meld je aan en krijg direct toegang.

Bekijk testresultaten
 • De beste category Grass Maaier Robot

  Beste uit de Test & Beste Koop

  Richtprijs € 1.050,-

  Testoordeel 7,3

  0 reviews

 • De beste category Grass Maaier Robot

  Beste uit de Test

  Richtprijs € 1.650,-

  Testoordeel 7,3

  0 reviews

De beste grasmaaier

De Consumentenbond test meerdere keren per jaar grasmaaiers in alle soorten en maten: maaiers met een snoer, met een accu, een bezinemotor, en robotmaaiers.

Top 3 aandachtspunten uit de test grasmaaiers
 

 1. Maaiprestaties: Grasmaaiers moeten vooral het gras in een goede staat achterlaten. Daarom wegen we de maaiprestaties zwaar mee in het testoordeel.
 2. Gebruiksgemak: We kijken we onder andere naar het gemak van maaien, in hoogste verstellen, mulchen, gras opvangen, onderhoud en opslag.
 3. Lawaai: Welke grasmaaier produceert veel herrie? En welke is juist heel stil?

Bekijk de testresultaten en ontdek welke grasmaaier het beste bij je past.

Jouw voorkeuren

Onze test geeft een algemeen advies, maar als je speciale wensen hebt, kun je in onze vergelijker filteren op aspecten die jij belangrijk vindt. Zoals het type maaier, of de aanwezigheid van een mulchingfunctie. Door tientallen grasmaaiers met elkaar te vergelijken, krijg je een eerlijk en onafhankelijk beeld. Bekijk de testresultaten en ontdek welke grasmaaier het beste bij je past.

Onafhankelijk onderzoek

Wij testen producten en diensten onafhankelijk, daardoor kun je op ons advies vertrouwen. Het onderzoek dat wij doen, betalen wij van de contributie van onze leden. Wil je dat wij onafhankelijk onderzoek kunnen blijven doen? Sluit je aan bij de Consumentenbond. Je bespaart daarbij tot honderden euro's per jaar en profiteert van vele voordelen!

 

De beste silver promo grasmaaiers