icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Dagaanbiedingsites niet altijd goedkoop

Nieuws|Deals op dagaanbiedingsites zijn soms niet zo lucratief als ze lijken. Daarnaast zijn ze vaak langer geldig dan die ene dag. Tot die conclusie komt de Consumentenbond na een steekproef.

Gerard Spierenburg

Gerard Spierenburg , Woordvoerder Gepubliceerd op:4 juli 2018

consumentengids 7 - dagaanbiedingen checkdiedeal

De Consumentenbond koos bij 8 dagaanbiedingsites steeds 10 producten uit, en vergeleek de prijzen van de deals met die bij andere winkels. Checkdiedeal.nl en Koopjedeal.nl bleken niet zo voordelig als ze doen voorkomen. Check Die Deal doet zijn naam eer aan, want van de 10 producten was maar 1 ook echt het scherpst geprijsd. Koopjedeal.nl doet het met 2 goede aanbiedingen niet veel beter. 1DayFly.nl en iBood.com zijn respectievelijk 9 en 8 keer wel het goedkoopst.

Druk

Veel websites bedienen zich van trucs om consumenten over te halen om snel te beslissen. Een aftellende klok of het aantal resterende aantal exemplaren zorgen voor extra druk. Met name de klok blijkt niet altijd te kloppen. Meestal gelden de aanbiedingen zolang de voorraad strekt. Soms is dat korter dan 24 uur, maar vaak langer. 

‘Van-voor’-prijs

Hoewel de winkels verplicht zijn te vermelden waar de ‘van’-prijs vandaan komt, doen lang niet alle winkels dat. De Consumentenbond heeft desbetreffende webwinkels hierop aangesproken. 1Dayfly zegde als enige toe voortaan op de site te vermelden dat het om de adviesprijs van de fabrikant gaat, maar heeft de site tot op heden nog niet aangepast.

Lees ook:

Nieuw & interessant

 • nep-webshops
  Nieuws  |  4 jan.

  Consumentenbond laat nog 2700 nepwebshops verwijderen

  Chinese nepwebwinkels blijven een plaag voor Nederlandse consumenten. Tot die conclusie komt de Consumentenbond, die nog eens 3100 nieuwe malafide webshops uit China vond en er 2709 offline liet halen.
 • marktplaats-ervaringen-eerste-indruk
  Eerste indruk  |  24 dec.

  Marktplaats Ervaringen

  Een tijdje geleden is Marktplaats gestart met 'Marktplaats Ervaringen'. Werkt het beoordelingssysteem? Wij proberen het voor je uit.
 • switchbay-laptop-eerstindruk
  Eerste indruk  |  11 dec.

  Switchbay

  Switchbay is een alternatief voor marktplaats, dat zich vooral richt op het verkopen van games, consoles en smartphones. We probeerden de site voor je uit.
 • nepwebshop-veilig-internet
  Nieuws  |  26 nov.

  Consumentenbond waarschuwt voor ‘december-nepshops’

  De ‘december-nepshops’ zijn professioneel ogende webshops, die veel moeilijker te herkennen zijn dan ‘gewone’ nepshops. Vaak zijn ze voorzien van een KvK-nummer, een echt adres, een iDEAL-logo en een keurmerk.