icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Dagaanbiedingsites niet altijd goedkoop

Nieuws|Deals op dagaanbiedingsites zijn soms niet zo lucratief als ze lijken. Daarnaast zijn ze vaak langer geldig dan die ene dag. Tot die conclusie komt de Consumentenbond na een steekproef.

Gerard Spierenburg

Gerard Spierenburg , Woordvoerder Gepubliceerd op:4 juli 2018

consumentengids 7 - dagaanbiedingen checkdiedeal

De Consumentenbond koos bij 8 dagaanbiedingsites steeds 10 producten uit, en vergeleek de prijzen van de deals met die bij andere winkels. Checkdiedeal.nl en Koopjedeal.nl bleken niet zo voordelig als ze doen voorkomen. Check Die Deal doet zijn naam eer aan, want van de 10 producten was maar 1 ook echt het scherpst geprijsd. Koopjedeal.nl doet het met 2 goede aanbiedingen niet veel beter. 1DayFly.nl en iBood.com zijn respectievelijk 9 en 8 keer wel het goedkoopst.

Druk

Veel websites bedienen zich van trucs om consumenten over te halen om snel te beslissen. Een aftellende klok of het aantal resterende aantal exemplaren zorgen voor extra druk. Met name de klok blijkt niet altijd te kloppen. Meestal gelden de aanbiedingen zolang de voorraad strekt. Soms is dat korter dan 24 uur, maar vaak langer. 

‘Van-voor’-prijs

Hoewel de winkels verplicht zijn te vermelden waar de ‘van’-prijs vandaan komt, doen lang niet alle winkels dat. De Consumentenbond heeft desbetreffende webwinkels hierop aangesproken. 1Dayfly zegde als enige toe voortaan op de site te vermelden dat het om de adviesprijs van de fabrikant gaat, maar heeft de site tot op heden nog niet aangepast.

Lees ook:

Nieuw & interessant

 • cadeaukaarten-diverse-winkelschap
  Nieuws  |  13 nov.

  Cadeaukaarten voortaan minimaal 2 jaar geldig

  Cadeaukaarten worden minimaal 2 jaar geldig. Nu is dat nog 1 jaar. Dinsdag 13 november stemde de Kamer in met een motie die dit mogelijk maakt. De Consumentenbond is blij met het besluit.
 • amazon-de
  25 okt.

  Is Amazon.de goedkoper?

  Steeds meer Nederlanders winkelen bij Amazon.de. We vergeleken de prijzen van 900 A-merkartikelen met die in Nederlandse winkels. Loont het om online over de grens te gaan winkelen? En waar moet je op letten?
 • klachten-incassobureau-Mediation-Agency
  Nieuws  |  8 okt.

  Plannen consumentenbescherming EZ hoopgevend

  De Consumentenbond is blij met de aandacht die staatssecretaris Mona Keijzer heeft voor consumentenbescherming. Tegelijkertijd zijn concretere plannen nodig om te kunnen beoordelen of ze het gewenste effect hebben.
 • dubieuze incasso
  Nieuws  |  1 okt.

  Betaal niet voor dubieuze factuur van Activa Finance

  De Consumentenbond waarschuwt opnieuw voor een dubieus ‘incassobureau’. Ditmaal gaat het om Activa Finance dat onduidelijke rekeningen probeert te incasseren.