icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Test: private lease versus kopen

Test | Is private lease een goed alternatief voor kopen? We vergeleken aanbieders van private lease op prijzen en voorwaarden. Sommige auto's blijken goedkoper om te leasen dan te kopen met geleend of eigen geld, afhankelijk van je situatie.
Ronald Kamp
Ronald Kamp

Expert Elektronica

Gepubliceerd op:  22 november 2016

Artikelen_autokopenofleasen

Benieuwd naar de testresultaten?

Leden hebben onbeperkt toegang tot onze testresultaten. Geen lid? Meld je aan en krijg direct toegang.

Bekijk testresultaten

We vergeleken enkele tientallen aanbieders van private lease om te kijken waar je gemiddeld het goedkoopst uit bent. We onderzochten een selectie aan contracten met verschillende looptijden en jaarkilometrages.

Auto leasen?

Kijk goed naar het aantal kilometers dat je jaarlijks rijdt en de periode dat je de auto wilt leasen. Maar staar je niet blind op de leaseprijzen voor actiemodellen. Ga bij voorkeur voor een aanbieder die het Keurmerk Private Lease voert en let goed op alle voorwaarden. Bekijk voor- en nadelen van private lease.

Schadevrije jaren maken het verschil

In ons onderzoek keken we voor verschillende modellen, looptijden en kilometrages naar het prijsverschil tussen kopen, lenen of leasen. Hierbij keken we ook naar verschillende no-claim-kortingen op de autoverzekering. 

Kies bij een hoge opgebouwde no-claim een korte looptijd, want na 3 jaar vervallen je schadevrije jaren bij de autoverzekering. 

2 maanden gratis

Maak 2 maanden gratis kennis met de Consumentenbond en bekijk direct dit artikel én al onze tests.