icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Boxspring: voordelen en nadelen

Waarom zou je een boxspring kopen, en geen normaal bed met een normale matras? In ieder geval niet omdat je er beter op slaapt. Uit onze tests blijkt dat boxsprings niet beter ondersteunen dan losse matrassen.
Bart Lucassen

Bart Lucassen , Expert Woning & Huishouden Bijgewerkt op: 30 augustus 2021

boxspring_1200x800px

Voordelen van de boxspring

 

  • Volledig bed

Je koopt een volledig bed, dus je bent in 1 keer klaar. En dat kan ook nog eens voor weinig geld. Je hebt al een tweepersoonsboxspring van 180x200 cm voor minder dan €500.

  • Aanpassen aan je eigen smaak

Je kunt eindeloos variëren in kleuren en materiaal van de bekleding, hoofd- en voetborden en pootjes. Zeker bij de wat duurdere boxsprings.

  • Makkelijk in en uit bed stappen

Een boxspringcombinatie is meestal hoger dan een 'gewone' combinatie van matras en bedbodem. Dus je stapt makkelijker in en uit bed.

  • Compact

Zonder hoofd- en voetboard is een boxspringcombinatie compact: niet groter dan de matrasmaat.

Nadelen van de boxspring

  • Lichaamondersteuning

Uit onze tests blijkt dat boxsprings niet beter ondersteunen dan losse matrassen. En in vergelijking met bijvoorbeeld een lattenbodem kan het onderstel je lichaam minder goed ondersteunen.

  • Veel vering

De combinatie van een binnenveringmatras op een verende bodem zorgt voor heel veel vering, wat veel mensen niet fijn vinden.

  • Veel stof

De stoffen bekleding van een boxspring is lastig stofvrij te houden. Dat is een nadeel voor mensen met huisstof(mijt)allergie. Als alternatief kun je kunststof bekleding (leder-look) gebruiken.

  • Vlekken verwijderen

Vlekken op de stoffen bekleding zijn lastiger te verwijderen dan van een houten of kunststof bedombouw of bekleding.

  • Geen opbergruimte

Bij een boxspring met een verend onderstel kun je de ruimte onder het bed niet gebruiken om dingen op te slaan.

  • Niet proefslapen

Je kunt bij een boxspring meestal niet thuis proefslapen.

Vond je dit artikel interessant?

Blijf per e-mail op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.