icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Meer nieuws

Meer nieuws

Meer nieuws

Nieuwe Beste Koop matrassen

Nieuws|Onze recentste matrassen-test heeft een nieuwe Beste Koop opgeleverd. De nieuwe Beste Koop kost nog geen €150 en scoort een 7,3. Dat is 0,1 rapportpunt hoger dan de IKEA Morgedal van €150, die na ruim 2 jaar het Beste Koop-stokje dus moet overgeven.  

Noelle van der Weel

Noelle van der Weel , Expert Woning & Huishouden Gepubliceerd op:18 oktober 2016

Testen-Matrassen

De nieuwe Beste Koop scoort een 7,3 en kost €150 voor de afmeting 90x200 cm. Maar we vonden al diverse reclame-acties waarin deze afmeting voor tientjes minder te koop wordt aangeboden, waarmee de prijs-kwaliteitverhouding nóg beter wordt. 

Naast deze nieuwe Beste Koop testten we nog 11 andere matrassen. Zo deden we onder andere een hertest van de klassieker Norma Solara Combispring 20 Latex, die onder het oude testprogramma nog als Beste uit de Test kwam. Bekijk alle nieuwe testresultaten

IKEA Morgedal

Deze nieuwe Beste Koop maakt een einde aan de triomftocht van de IKEA Morgedal, die door zijn goede kwaliteit en aanschafpijs van maar €150 al sinds september 2014 onovertroffen was als Beste Koop. Pas na 9 testupdates kwam er een matras uit de test met een betere prijs-kwaliteitverhouding.
Maak gratis kennis en bekijk direct wat de nieuwe Beste Koop is. 

Matrassentest door het slijk 

Dat een matras van maar €150 een Beste Koop kan worden, is voor enkele matrasfabrikanten reden om de test van de Consumentenbond door het slijk te halen. Zij menen dat zo'n goedkope matras onmogelijk zo goed kan zijn en vinden dat we dure matrassen niet met goedkope mogen vergelijken.

Onzin, want het is helemaal niet vreemd dat een mondiaal opererend bedrijf als IKEA een goede kwaliteit voor een lage prijs kan produceren. De IKEA-collectie is immers wereldwijd hetzelfde, waardoor IKEA op een gigantische schaal kan produceren. Dankzij die massaproductie en het niet innoveren op matrassengebied kan IKEA de prijzen voor hun matrassen heel laag houden zonder dat het ten koste gaat van de kwaliteit.

Dure matrassen niet beter

Andersom blijkt ook uit onze matrassentest dat een hoge prijs niets zegt over de kwaliteit van een matras. We testten diverse matrassen die meer dan 10 keer zo duur zijn, maar veel minder goed scoren dan onze Beste Koop op de belangrijkste testonderdelen: lichaamsondersteuning en ventilatie.

Kortom: er zijn juist heel goede redenen om dure matrassen één op één met goedkope te vergelijken. Uit onze testresultaten blijkt immers dat de Beste uit de Test niet meer dan €600 hoeft te kosten.   

Lees ook