icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Van hypotheek tot verhuisdoos |

Stap voor stap naar je nieuwe huis

icoon nieuw huis

Slimme apparaten in en om je huis

Steeds meer apparaten worden 'slim'. Handig, want zo zorg je dat je huis al lekker warm is als je thuiskomt. Of je zet je favoriete espresso met je smartphone vanuit je luie stoel. Maar al die slimme apparaten verzamelen gegevens over jouw gebruik. En wie is daar de baas over? De fabrikant of jij?


1
Wat zijn slimme apparaten?

Graphic-Internet-of-Things-CompleteSlimme apparaten, ook wel 'smart' of 'Internet of Things' genoemd,zijn apparaten die op een of andere manier verbinding maken met het internet. Dat kan via het apparaat zelf of met een app op je smartphone of tablet. Dit maakt het gebruik vaak een stuk makkelijker en er zijn ineens veel meer mogelijkheden.

De ontwikkelingen gaan razendsnel: sommige fabrikanten brengen alleen nog maar slimme variantie van hun producten op de markt.

Lees meer over de ontwikkelingen in slimme apparaten

2
Alle slimme apparaten op een rij

 • Graphic-IOT-Elektronica

  Elektronica

  Van smart-tv met alle handige apps tot camera's met wifi waarmee je direct je foto's op internet kunt zetten.En wat dacht je van IP-camera's waarmee je de hele dag je huis in de gaten kunt houden?

  Meer over slimme elektronica

 • Graphic-IOT-Huishoudelijk

  Huishouden

  Een slimme wasmachine kun je van afstand 'besturen' en hij geeft een seintje als de was klaar is. Of je zet alvast even de robotstofzuiger aan als je er niet bent. En je kunt meteen even met hem mee kijken of thuis alles pluis is.

  Meer over slimme huishoudelijke apparaten

 • Graphic-IOT-keuken

  Keuken

  Een oven die zichzelf instelt op basis van recepten via internet. Of een koelkast waarvan je de inhoud kunt controleren als je in de supermarkt staat. In de VS is hij al te koop; binnenkort ook in Nederland.

  Meer over slimme keukenapparatuur

 • Graphic-IOT-IOT

  Huisautomatisering

  Met een seintje de gordijnen dichtdoen en het licht gaat aan in film-sfeer. Checken of de voordeur op slot zit, en het dakraam dichtdoen kan vanuit je stoel. Huisautomatisering is gemakkelijk en geeft een veilig gevoel.

  Meer over huisautomatisering

 • Graphic-IOT-Energie

  Energie

  Je verwarming pas aanzetten als je weet dat je naar huis gaat. Of de lampen in de woonkamer zo programmeren dat ze pas aangaan als er beweging is in huis. Handig, en het bespaart energie. 

  Lees meer over slimme energie

 • Graphic-IOT-Onderweg

  Onderweg

  Je zelfrijdende auto zelf een parkeerplaats laten zoeken. Niet zo'n gek idee. Auto's kunnen elkaar zelfs al vertellen waar er plek is. Ook je fiets vind je terug via GPS en een signaal naar je smartphone.

  Lees meer over slim onderweg

 • Graphic-IOT-Gezondheid en fitness

  Gezondheid en fitness

  Je weet zelf het beste welke kant het op moet met je gewicht, beweging en slaapgewoonten. Maar digitale hulpmiddelen helpen je motiveren. Een grafiek zegt dan veel meer dan alleen wat getallen.

  Lees meer over slimme gezondheidsproducten

 • Graphic-IOT-BabyKind

  Baby- en kinderproducten

  Met een kleurige GPS-tracker weet je waar je kinderen uithangen. Zorgen dat je kroost juist niet overal uithangt, kan met een kindertablet. Zo zijn er talloze slimme producten gericht op de nieuwe generatie.

  Lees meer over slimme kinderproducten

3
Waar let je op?

 • Met al die handige extra functies worden veel gegevens over je gebruik verzameld. Maar hoe zit het met je privacy? Waar gaan al die gegevens naartoe? Bij het gebruik van slimme apparaten moet je er rekening mee houden dat fabrikanten veel over je te weten kunnen komen. 

  Waar let je op bij het gebruik van slimme apparaten?

Nieuw & interessant

 • somfy-one-ip-camera-eerste-indruk
  Eerste indruk  |  26 jul.

  Somfy One

  De Somfy One is een ip-camera die behoorlijk wat lawaai kan produceren als er beweging wordt gedetecteerd. Hoe werkt het en welke accessoires heb je nodig?
 • Ikea-CB
  Eerste indruk  |  7 apr.

  Ikea Trådfri

  Ikea introduceert in april de Trådfri-serie; een 'smart lighting collectie' waarmee je ledlampen draadloos op afstand kunt bedienen. Dit kan bijvoorbeeld met een losse dimmer en via een app op je smartphone.
    4 reacties
 • Eerste indruk wasmachine app
  Eerste indruk  |  27 mrt.

  Home Connect app

  Met de Home Connect-app van BSH kun je verschillende modellen wasmachines van Bosch en Siemens met je smartphone bedienen. Hoe eenvoudig werkt het?
 • Eerste-indruk-energie-homewizardpakket
  Eerste indruk  |  23 jan.

  HomeWizard pakket

  Inmiddels bekend van tv commercials is HomeWizard, het Nederlandse bedrijf voor huisautomatisering. Het HomeWizard-kastje kan communiceren met bestaande draadloze apparatuur van onder meer KlikAanKlikUit, Foscam en Elro. Met de website, iOS of Android-app bedien je die apparaten op één plek.
    25 reacties