icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Ga naar hoofdinhoud

Dieselclaim

Sjoemeldiesel (gehad)? Claim nu je vergoeding! 

Autofabrikanten sjoemelden jarenlang met de software in hun dieselauto's. We willen een schadevergoeding voor (voormalige) bezitters en leaserijders. Check nu gratis of jouw diesel in aanmerking komt en claim je vergoeding!

Wil je weten hoe het precies zit? Lees dan eerst de veelgestelde vragen.

dieselclaim-1200x800px

Wat is er mis

Autofabrikanten hebben jarenlang illegale software gebruikt. Hierdoor werden er veel meer stikstofoxiden uitgestoten dan is toegestaan. Slecht voor het milieu maar ook voor jouw portemonnee. Wil je weten hoe het precies zit? Lees dan eerst de veelgestelde vragen.

Onze eisen

Je bent misleid en hebt niet gekregen waarvoor je hebt betaald. Dat nadeel willen we voor jou vergoed krijgen. Een vergoeding kan oplopen tot €3.000.

Wat gaan we doen

Heb jij tussen 1 september 2009 en 1 januari 2020 een dieselauto gekocht of gehad? Doe de gratis kentekencheck en kijk of je recht hebt op vergoeding. Wij gaan voor jou het juridisch gevecht aan.

 


'Kopers van een nieuwe sjoemeldiesel hebben recht op €3000. Tweedehands €1500.'

Rechtbank Amsterdam (Volkswagen claim)

 

Claim je schadevergoeding

 • Houd je kenteken bij de hand en check gratis of jij in aanmerking komt.

   

  Direct checken

 • check-je-kenteken-2-1200x500px-grey

Hoe werkt het?

Wij strijden tegen grote bedrijven die misbruik maken van hun macht. Als jij de dupe wordt van zo'n bedrijf, heb je recht op schadevergoeding. Maar, in je eentje maak je geen schijn van kans. Wij verenigen gedupeerde consumenten en gaan namens hen het juridisch gevecht aan. Dat doen we samen met de Volkswagen Group Diesel Efficiency Stichting (Volkswagen AG), Stichting Car Claim en ConsumentenClaim (andere automerken).
 • meld-je-aan-1200x800px

  1. Meld je aan

  Meld je gratis en vrijblijvend aan voor de claim. Je hoeft hiervoor geen lid te zijn van de Consumentenbond.

  Doe nu de kentekencheck

 • stappen-naar-de-rechter-1200x800px

  2. Wij stappen naar de rechter

  Op dit moment voeren wij rechtszaken tegen verschillende automerken. Hieronder vind je een overzicht van de status per automerk.

 • vergoeding-1200x800px

  3. Je krijgt een vergoeding

  Als de rechter ons in het gelijk stelt, ontvang je een schadevergoeding. Daarvan krijgen wij een klein percentage. Als we geen schadevergoeding krijgen, betaal je niks. No cure, no pay.

Status rechtzaken

Check hieronder de status van de rechtzaken die wij momenteel voeren. Bekijk of jouw merk en serie er ook bij zitten en claim je vergoeding.

Tijdlijn

24 mei 2023

Mondelinge behandeling Mercedes-Benz

Tijdens deze zitting spreken we met de rechter over het toepasselijk recht en de ontvankelijkheid van onze partner Stichting Car Claim.

24 mei 2023

Eerste uitspraak Stellantis

Deze dag verwachten we een uitspraak van de rechter tegen Stellantis. Het is een uitspraak in de eerste fase. De rechter oordeelt onder andere over zijn eigen bevoegdheid. En of we de rijders van een Sjoemel-Citroën, -Opel en -Peugeot mogen vertegenwoordigen.

Veelgestelde vragen

Goeie actie? Word lid

Eerlijk is eerlijk, de Consumentenbond is nergens zonder zijn leden. Hoe meer steun hoe meer wij kunnen strijden voor een eerlijke en veilige markt. Steun ons ook. Je bent al lid voor €3 per maand.

header-geld-en-recht-1200x800px