icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Dieselclaim

Autofabrikanten sjoemelden jarenlang met de software in hun dieselauto's. We willen een schadevergoeding voor (voormalige) bezitters en leaserijders. Check nu of jouw diesel in aanmerking komt.

Check je kenteken

Wil je weten hoe het precies zit? Lees dan eerst de veelgestelde vragen.

Kies je automerk

Hoe werkt het?

Wij strijden tegen grote bedrijven die misbruik maken van hun macht. Als jij de dupe wordt van zo'n bedrijf, heb je recht op schadevergoeding. Maar, in je eentje maak je geen schijn van kans. Wij verenigen gedupeerde consumenten en gaan namens hen het juridisch gevecht aan. Dat doen we samen met de Volkswagen Group Diesel Efficiency Stichting (Volkswagen AG), Stichting Car Claim en ConsumentenClaim (andere automerken).
 • meld-je-aan-1200x800px

  1. Meld je aan

  Meld je gratis en vrijblijvend aan voor de claim. Je hoeft hiervoor geen lid te zijn van de Consumentenbond.

 • stappen-naar-de-rechter-1200x800px

  2. Wij stappen naar de rechter

  Op dit moment voeren wij rechtszaken tegen Citroen, Dacia, Mercedes-Benz, Opel, Peugeot, Renault en Volkswagen AG. Andere merken volgen snel.

 • vergoeding-1200x800px

  3. Je krijgt een vergoeding

  Als de rechter ons in het gelijk stelt, ontvang je een schadevergoeding. Daarvan krijgen wij een klein percentage. Als we geen schadevergoeding krijgen, betaal je niks. No cure, no pay.

Veelgestelde vragen

Tot nu toe

 • Nieuws | 25 maart 2022

  Eerste zitting Mercedes-Benz

  Op 25 maart treffen we Mercedes-Benz Group AG (vroeger Daimler AG) in de rechtszaal. Het gaat om een eerste mondelinge behandeling van een aantal procedurele zaken.

 • Actie gestart | 25 maart 2022

  Consumentenbond en Stichting Car Claim slaan handen ineen

  De Consumentenbond en Stichting Car Claim gaan samen de strijd aan tegen fabrikanten van sjoemeldiesels. We bundelen (met uitzondering van Volkswagen) lopende en toekomstige collectieve claims en richten ons op álle automerken die sjoemelsoftware hebben gebruikt.

  Deze software zorgt dat auto’s in een testomgeving anders functioneren. Ze stoten minder schadelijke stoffen uit dan in normale omstandigheden. In de test, die moet bepalen of de auto de weg op mag, lijken ze dus schoner dan ze zijn. De inzet is een schadevergoeding voor alle (voormalige) bezitters of gebruikers van een sjoemeldiesel.

Claim je schadevergoeding

 • Houd je kenteken bij de hand en check of jij in aanmerking komt.

   

  Direct checken

 • check-je-kenteken-1200x500px-grey